Буданов запевнив, що Україна поверне з полону всіх «азовців»

Буданов запевнив, що Україна поверне з полону всіх «азовців»

Укрінформ
Росія грає на поверненні полонених бійців полку “Азов”, бо в українському суспільстві ця тема сприймається дуже болісно.

Таку думку висловив керівник ГУР МОУ, керівник Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Кирило Буданов у ефірі телемарафону “Єдині новини”, передає кореспондент Укрінформу.

“Росія веде свою звичну гру. Намагається розіграти карту “соціально складних", у їхньому розумінні, верств нашого населення, до яких можна віднести питання “Азова”, тому що у суспільстві це сприймається дуже болісно. Вони мріють про те, що гра на цій тематиці дасть їм якусь користь щодо дестабілізації нашої країни”, - сказав Буданов.

Водночас він підкреслив, що навіть командирів полку “Азов” було повернуто, і з часом "будуть витягнуті всі".

Керівник ГУР наголосив, що Україна наполегливо працює над тим, щоб повернути кожного полоненого.

“Це титанічні зусилля. Для вирішення цих проблем докладаються всі наявні у нас спроможності”, - запевнив Буданов, зауваживши, що Київ не нехтує допомогою іноземних колег.

Читайте також: Буданов не розкриває деталі: Кожен обмін полоненими - окрема операція

Як повідомляв Укрінформ, 4 січня з полону повернулися 230 українських захисників. Серед них: представники Збройних сил України – 130, Національної гвардії – 55, Державної прикордонної служби – 38, Національної поліції – 1, а також та шестеро цивільних, які були незаконно позбавлені волі.

Серед повернутих були як ті, хто мав офіційний статус військовополоненого, підтверджений через Міжнародний комітет Червоного Хреста (182 особи), так і військовослужбовці, які вважалися зниклими безвісти (48).

Загалом з російського полону за час повномасштабної війни визволено 2828 українців.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-