Буданов не розкриває деталі: Кожен обмін полоненими - окрема операція

Буданов не розкриває деталі: Кожен обмін полоненими - окрема операція

Укрінформ
Кожен обмін полоненими – це окрема операція, вона не має нічого спільного з юридичною або роботою громадських організацій.

Про це в ефірі телемарафону “Єдині новини” заявив керівник ГУР МО України, керівник Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Кирило Буданов, передає Укрінформ.

“Кожен обмін – це окрема операція. Вона не має нічого спільного з юридичною або роботою громадських організацій. Тут використовуються абсолютно всі важелі. Я не буду розкривати форм і методів. Нічого спільного з цивілізованою роботою у цьому немає”, - сказав Буданов.

Читайте також: Зеленський обговорив з Ердоганом повернення полонених

Як повідомляв Укрінформ, до України з полону повернулися 230 українських захисників. Серед них - представники Збройних сил України – 130 (серед них ТрО – 14, ВМС – 14), Національної гвардії – 55, Державної прикордонної служби – 38, Національної поліції – 1 та шестеро цивільних, які були незаконно позбавлені волі.

Серед повернутих були як ті, хто мав офіційний статус військовополоненого, підтверджений через Міжнародний комітет Червоного Хреста (182 особи), так і ті українські військовослужбовці, які вважалися зниклими безвісти та мали статус "пошук особи" (48).

Більшість звільнених – чоловіки (225), п’ятеро жінок. До рядового та сержантського складу належать 213 осіб, одинадцятеро – офіцери.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-