Доля світової демократії вирішується зараз під Куп’янськом та Авдіївкою - Кулеба

Доля світової демократії вирішується зараз під Куп’янськом та Авдіївкою - Кулеба

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба переконаний, що доля світової демократії вирішується зараз на фронті, де Збройні сили України протистоять російській агресії.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це Кулеба сказав під час прямого ефіру в Інстаграмі з Вадимом Карп’яком.

Глава української дипломатії зауважив, що світ наразі однозначно переформатовується. Однак, на його думку, він буде не багатополярним, про що зараз багато говорять Росія та деякі інші країни, а знову двополярним.

«На чолі одного світу стоятимуть США, на чолі другого – Китай, і все у міжнародних відносинах буде підтягуватися під ці дві осі. Буде багато нюансів, будуть більш амбітні самостійні гравці, будуть повні «відморозки» на кшталт Росії та її найближчих партнерів. Але, в принципі, ніякого багатополярного світу не буде, знову буде двополярний світ. Процес рухається в цьому напрямі, він не завершиться за наступний рік. Але доля світової демократії вирішується зараз десь під Куп’янськом, Авдіївкою, Кліщіївкою та іншими населеними пунктами України», - сказав очільник МЗС.

Читайте також: Кулеба про військову допомогу Україні від США: Про її зменшення у 2024 році не йдеться

Як повідомлялося, посол США в Україні Бріджит Брінк заявила, що використання Росією для атак по українських містах ракет з Північної Кореї та намір придбати ракети в Ірану підкреслюють нагальність підтримки нашої країни з боку Сполучених Штатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-