Британська розвідка проаналізувала перебіг боїв в Україні впродовж останнього тижня

Британська розвідка проаналізувала перебіг боїв в Україні впродовж останнього тижня

Укрінформ
Протягом останнього тижня наземні бої продовжували характеризуватися або статичною лінією фронту, або дуже поступовим локальним просуванням росіян у ключових секторах.

Про це у соцмережі Х повідомило Міністерство оборони Британії із посиланням на дані розвідки, передає Укрінформ.

У зведенні йдеться, що на півночі, в районі Куп’янська, Західне угруповання військ РФ продовжує вести широкомасштабну, але безрезультатну наступальну операцію. Водночас на півночі Донецької області українська армія зберігає стабільну лінію фронту на тлі невеликих російських атак навколо Бахмута.

Читайте також: Російська армія намагається наступати на північний захід від Бахмута - ISW

У центральній частині Донеччини продовжують вестися активні бої за Авдіївку, тоді як російські війська наприкінці грудня 2023 року закріпили здобутки у районі Мар’їнки. Це дозволило їм просунутися до західної околиці міста після дев’яти років боїв у цій місцевості.

На півдні України, за інформацією аналітиків Міноборони Британії, російські повітряно-десантні війська, ймовірно, досягли мінімального прогресу в новій спробі витіснити український плацдарм на східному березі Дніпра в районі села Кринки.

Читайте також: Штати скличуть Радбез ООН і посилять санкції, щоб завадити передачі зброї Росії - Білий дім

Як повідомляв Укрінформ, в минулому звіті британська розвідка повідомила, що створена у Москві за вказівкою Кремля спеціальна державна організація для охорони столичної інфраструктури з літа 2023 року набуває дедалі більше ознак парамілітарної структури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-