Південна Корея закликає Росію припинити угоду про зброю з КНДР

Південна Корея закликає Росію припинити угоду про зброю з КНДР

Укрінформ
Південна Корея вчергове закликала Росію припинити будь-які операції з КНДР, що стосуються зброї, оскільки вони порушують міжнародні санкції, раніше підтримані самою ж Москвою.

Як передає Укрінформ, про це з посиланням на корейське МЗС повідомляє Yonhap.

«Росія, яка є стороною санкційних резолюцій Ради Безпеки ООН проти Північної Кореї, суперечить сама собі, отримуючи північнокорейську зброю для використання її у війні проти України. Ми ще раз наполегливо закликаємо (Москву - ред.) негайно припинити це», - заявили в дипломатичному відомстві у п’ятницю.

Там підкреслили, що подібні угоди про зброю з КНДР загрожують миру та безпеці не лише на Корейському півострові, а й у всьому світі.

«Південна Корея у тісній співпраці зі Сполученими Штатами уважно стежить за будь-яким розвитком військового співробітництва між Пхеньяном і Москвою та продовжить тісно співпрацювати з міжнародним співтовариством, аби впоратися з цією проблемою», - зазначили в МЗС.

Очікується, що Південна Корея і Сполучені Штати порушать це питання перед РБ ООН на найближчій зустрічі наступної середи.

Читайте також: Повітряні сили поки не підтверджують, що Росія атакує Україну ракетами, які передала КНДР

США та їх союзники вважають, що Пхеньян в обмін на надання Росії зброї для війни проти України може отримати від Москви військову допомогу для розвитку ракетних систем, бойової авіації та підводних човнів.

Як повідомляв Укрінформ, координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі у четвер заявив, що під час останніх ракетних обстрілів України Росія застосувала принаймні кілька балістичних ракет, отриманих від Північної Кореї в обхід міжнародних обмежень.

Фото: flagi.in.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-