Росія намагається відновити контрактну армію, розгромлену навесні 2022 року - Коваленко

Росія намагається відновити контрактну армію, розгромлену навесні 2022 року - Коваленко

Укрінформ
Суспільство потрібно заспокоїти та пояснити, що всі громадяни не будуть мобілізовані, але має бути певний суспільний договір.

На цьому наголосили лейтенант ЗСУ, заступник керівника ЦПД Андрій Коваленко та офіцер управління 12 бригади «Азов» НГУ Дмитро «Дипломат» у спільному проєкті Укрінформу та Центру протидії дезінформації «Про війну».

Коваленко підкреслив, що «для того, щоб держава вижила», людям не варто забувати, що війна - по всій території України.

«Вже суспільство звикло, що літають ракети, всі звикли, що літають ці «шахеди», ППО працює, десь збиває, де щось гупнуло. Всі почали у Фейсбуці, в соцмережах жити своїм життям», - зазначив він.

За словами Коваленка, наразі ворог готує свій військово-промисловий комплекс, намагається обходити санкції, відроджувати контрактну, професійну армію, яка була розгромлена навесні 2022 року.

«Вони (армія РФ – ред.) готуються повоювати трохи довше, ніж ми собі думали. А в нас люди думають: «Жінки, чоловіки, які пішли 24 лютого 2022 року, ви мобілізовані, ви воюйте, а ми тут проживемо собі життя». От мені особисто такі настрої дуже не подобаються», - висловився заступник керівника ЦПД.

Він зауважив, що комунікаційно складно пояснити людям, які бояться мобілізації, що мобілізують не всіх.

Читайте також: «Пройдіть ВЛК»: військові закликали блогерів показати приклад українцям

«Ми маємо говорити, що це неправда. Навіть у часи Другої світової війни всі не воювали, була військова промисловість, аграрний сектор, бо армію треба годувати. Тобто людям треба пояснити: всі воювати не будуть, але якийсь суспільний договір має бути», - наголосив Коваленко.

Він пояснив, що під суспільним договором варто розуміти зміни в особовому складі, ротацію, «йти в армію, чомусь вчитися і захищати країну».

Своєю чергою Дмитро «Дипломат» акцентував, що єдине, що втримує Україну та українців у цивілізованому світі і дає можливість існувати як державі – «це тільки військовий фронт».

«Зброя - це єдине, що дає в принципі існувати. Люди повинні це зрозуміти», - підкреслив військовий.

«Дипломат» заявив, що держава та суспільство повинні діяти превентивно, діяти на випередження.

«Для цього ми повинні максимально зробити так, щоб ворог не міг нас бити. А для цього, звісно, потрібно посилювати одну-єдину річ – армію. В теперішній час у нашій державі єдина найдовгостроковіша і адекватна, економічно і соціально виправдана інвестиція - це інвестиція в армію», - резюмував офіцер.

Як повідомляв Укрінформ, 25 грудня Кабінет Міністрів вніс до Верховної Ради законопроєкт "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення окремих питань мобілізації, військового обліку та проходження військової служби" (№10378). Документ викликав чимало дискусій у політикумі та суспільстві.

Політики та експерти заявляють, що відповідний законопроєкт у нинішньому вигляді не виноситиметься на голосування у парламенті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-