Ракет до ПЗРК вистачить на відбиття ще кількох потужних атак Росії - Наєв

Ракет до ПЗРК вистачить на відбиття ще кількох потужних атак Росії - Наєв

Укрінформ
У мобільних вогневих груп з протиповітряної оборони України достатньо ракет до переносних зенітно-ракетних комплексів (ПЗРК) на відбиття ще кількох потужних атак Росії.

Як передає Укрінформ, про це заявив командувач Об’єднаних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв в коментарі AFP під час зустрічі з військовими під Києвом.

"Поточна ситуація з переносними зенітно-ракетними комплексами для мобільних груп протиповітряної оборони така, що боєприпасів достатньо, щоб витримати наступні кілька потужних атак", - сказав Наєв.

Читайте також: Вогневі групи ППО 2 січня знищили у Північній операційній зоні 8 ударних дронів та 11 ракет - Наєв

Водночас надалі потрібне поповнення цих запасів за рахунок допомоги з боку західних країн. "Але в середньостроковій і довгостроковій перспективі нам потрібна допомога західних країн для поповнення запасу ракет", - додав генерал-лейтенант.

Він також вказав на те, що, звичайно, Україна хотіла б отримати і більше ракет до комплексів ППО Patriot, як і самих цих систем.

"Пріоритетом є більше боєприпасів", - наголосив Наєв.

Командувач Об’єднаних сил високо оцінив роботу української ППО, повідомивши, що "наша ефективність склала близько 90%". "Жодна інша система протиповітряної оборони в світі не здатна показати такі результати, особливо в боротьбі з Росією", - додав він.

Читайте також: На півночі встановили понад 500 тисяч протитанкових мін - Наєв

Як повідомляв Укрінформ, мобільні вогневі групи з протиповітряної оборони у Північній операційній зоні 2 січня знешкодили вісім ударних безпілотних літальних апаратів та збили 11 крилатих ракет.

Фото: Командування Об’єднаних сил Збройних сил України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-