Мобілізація має включати підготовку як функціональну, так і психологічну - Подоляк

Мобілізація має включати підготовку як функціональну, так і психологічну - Подоляк

Укрінформ
Дискусія про мобілізацію має дати людям відповіді і щодо гарантій і щодо демобілізаційних процесів, рекрутинга, а сама мобілізація має включати як функціональну, так і психологічну підготовку.

Про це в інтервʼю "Єдиним новинам" заявив радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк, передає Укрінформ.

"Президент достатньо чітко зафіксував: ми не проти мобілізації, і це буде складна розмова, і держава буде приймати участь у цій розмові, і політична інституція теж буде брати участь у промоції мобілізації, поясненні, що це таке. Але Президент говорить, що суспільство тоді має почути відповіді на всі питання: щодо процедур мобілізації, щодо процедур демобілізаційних, ротаційних, щодо взагалі чи буде змінена система підготовки. Тому що сьогодні, ще раз наголошую, ключовий елемент у підготовці, це не тільки функціональні тренінги, це перш за все психологічні тренінги. Це треба все перебудовувати. Я думаю, що ЗСУ разом із Міноборони, Мінцифри, іншими інституціями зможуть побудувати іншу програму, яка враховуватиме всі особливості упродовж даного етапу мобілізації", - сказав Подоляк.

Він зазначив, що закрити потреби армії за рахунок контракту чи рекрутингу не вийде.

"На жаль, при великій війні, яка йде вже фактично два роки, мобілізація буде. Не зможемо закрити потреби армії за рахунок контракту чи рекрутингу. Тому що всі, хто свідомо, чітко розумів, що відбувається сьогодні в Україні, вони вже на лінії фронту, і вони там знаходяться вже 21, 22 місяці. І потрібні ротації, потрібні відпустки, потрібні демобілізації", - сказав Подоляк.

Читайте також: Законопроєкт про мобілізацію в нинішньому вигляді не будуть виносити на голосування - Подоляк

Як повідомляв Укрінформ, 25 грудня Кабінет Міністрів вніс до Верховної Ради законопроєкт "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення окремих питань мобілізації, військового обліку та проходження військової служби" (№10378). Документ викликав чимало дискусій у політикумі і суспільстві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-