Українці задонатили понад ₴1 мільйон для дітей, які осиротіли через ракетний удар по селу Гроза

Українці задонатили понад ₴1 мільйон для дітей, які осиротіли через ракетний удар по селу Гроза

Укрінформ
Українці задонатили більше 1 млн грн для дітей, які осиротіли через російський удар по Грозі на Харківщині 5 жовтня.

Про це повідомила кореспонденту Укрінформу журналістка ICTV Тетяна Доцяк, яка оголосила збір.

«Вранці 29 грудня вийшов наш сюжет в «Єдиних новинах», де було розміщено QR-код для допомоги, а ввечері я зробила допис у Фейсбуці. Розповіла історії кількох родин, про те, як скрутно їм зараз. Я сподівалася, що буде підтримка, адже йшлося про дітей, але насправді була вражена відгуком, кількістю поширень. І на вечір 31-го це вже був мільйон гривень», - зазначила Доцяк.

Збір закрито 2 січня. Остаточна сума - 1 млн 108 тис. 770 грн. Ці гроші розділять між усіма осиротілими.

«Восьмеро дітей втратили обох батьків, шестеро - напівсироти. Гроші перерахую опікунам, родичам, які знаходяться в процесі оформлення опікунства, тобто людям, які зараз безпосередньо займаються вихованням дітей. Вже маю реквізити рахунків», - зазначила журналістка.

За її словами, українці з різних областей і з-за кордону перераховували від 20 до 20 тис. грн.

«Найбільше було переказів по 100-200, 500, 1000 грн, кілька по 5 і 20 тисяч. Зокрема, хлопчик Михайлик Петровський, який перебуває в евакуації в Німеччині, зібрав з однокласниками 4500 грн», - сказала Доцяк.

Читайте також: Координаторка ООН в Україні: Росія має відповісти за теракт в Оленівці та обстріл села Гроза

Крім того, відгукнулися люди, які запропонували безкоштовний відпочинок у таборі, та ті, хто хоче адресно подарувати якісь речі чи техніку.

Як повідомлялося, 5 жовтня 2023 року російські війська завдали ракетного удару по магазину-кафе в с. Гроза на Харківщині, коли там проходили поминки за військовослужбовцем, якого перепоховали в рідному селі. Загинули 59 людей (одна з поранених жінок померла у лікарні). Ще п’ять людей перебували на лікуванні з тяжкими травмами.

11 жовтня 2023 року СБУ заявила, що підозрює в наведенні російської ракети 30-річного Володимира Мамона та його 23-річного брата Дмитра, які під час окупації перейшли на бік ворога, а потім утекли до РФ. Місцеві жителі розповіли, що Володимир Мамон здавав окупантам та особисто катував учасників АТО.

Фото: ДСНС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-