«Це те, що зберігає життя»: Зеленський закликав надати Україні додаткове ППО

«Це те, що зберігає життя»: Зеленський закликав надати Україні додаткове ППО

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський закликав іноземних партнерів надати Україні додаткові системи ППО, щоб запобігти поширенню Європою російського терору.

Про це він зазначив у вечірньому відеозверненні, передає Укрінформ.

«Більше систем ППО, більше ракет для ППО – це те, що безпосередньо зберігає життя. І нашим захистом неба саме тут, в Україні, ми маємо довести, що демократії здатні захищати життя від будь-яких форм терору. Якщо не зробити цього зараз в Україні, то, на жаль, російський терор буде й надалі розповзатися Європою і світом», - сказав він.

За словами Зеленського, відчуття безкарності у російської верхівки, яке сформувалось за десятиліття їхньої нічим не обмеженої влади, вже призвело до багатьох страждань і смертей.

Президент наголосив: Росія повинна запам’ятати, що таке відповідальність за знищення життя і що таке сила захисту життя.

Читайте також: Росія з 29 грудня запустила по Україні майже 300 ракет і понад 200 «Шахедів» - Зеленський

Також Зеленський подякував Великій Британії за готовність додавати сили протиповітряній обороні.

Нагадаємо, 2 січня російські війська повторили масовану атаку засобами повітряного нападу різних типів, як це було кілька днів тому. Цього разу протиповітряна оборона України знищила 72 із 99 ворожих цілей, зокрема 10 аеробалістичних ракет Х-47М2 "Кинджал".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-