Франція буде підтримувати Україну та надавати їй необхідну допомогу

Франція буде підтримувати Україну та надавати їй необхідну допомогу

Заява
Укрінформ
Франція найрішучішим чином засуджує масовані російські ракетні та безпілотні удари в Україні 2 січня та покладає повну відповідальність за цю ескалацію на Росію, обіцяючи підтримувати стійкість України і надалі.

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться в офіційній заяві Міністерства закордонних справ Франції.

«Росія продовжує свою стратегію терору, спрямовану на знищення цивільної інфраструктури України з метою підірвати стійкість українського народу в другу зиму конфлікту», - нагадується в заяві.

Читайте також: Кількість постраждалих в Україні внаслідок ракетної атаки зросла до 129 осіб – ДСНС

Франція також буде продовжувати підтримувати стійкість України та надавати їй необхідну допомогу, «щоб вона могла здійснювати самозахист у тісній координації зі своїми партнерами». У заяві відзначено, що Франція і надалі підтримуватиме українські суди та Міжнародний кримінальний суд у боротьбі з безкарністю за злочини, скоєні Росією.

Нагадаємо, гуманітарна координаторка ООН в Україні Деніз Браун засудила чергову хвилю російських ударів по Києву та інших великих українських містах, які принесли народу України біль та втрати.

Як повідомляв Укрінформ, Росія 2 січня здійснила масштабну терористичну атаку проти цивільної інфраструктури України. Основний удар припав на Київщину і Харківщину. Били по житлових будинках. Є загиблі та постраждалі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-