Для успішної реформи мобілізаційної системи потрібен аудит - керівник рекрутингової агенції

Для успішної реформи мобілізаційної системи потрібен аудит - керівник рекрутингової агенції

Ексклюзив
Укрінформ
Для успішної реформи мобілізаційної системи потрібен аудит, щоб визначити нинішній стан мобілізації та з’ясувати фактори, які демотивують людей.

Таку думку у коментарі Укрінформу висловив керівник і засновник рекрутингової агенції Lobby X, яка співпрацює з Міністерством оборони, Владислав Грезєв.

«Потрібен аудит, аби зрозуміти, в якому стані мобілізація перебуває нині. Треба визначити фактори, які демотивують людей», - заявив експерт.

Він також вважає, що треба виокремити питання фаховості командирів, які відповідають за життя, здоров'я та рівень підготовки особового складу.

«Якщо мобілізований знатиме, що його військові навички будуть прокачані, а командири компетентними, орієнтованими на результат, але з умовою збереження особового складу, мотивація зростатиме», - пояснив він.

Однак, на переконання Грезєва, усі зміни мають бути комплексними – щоб одне рішення було передумовою іншого.

Як повідомляв Укрінформ, увечері 25 грудня Кабінет міністрів вніс до Верховної Ради законопроєкт "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення окремих питань мобілізації, військового обліку та проходження військової служби" (№10378).

Читайте також: Мобілізаційна реформа має бути завершена у січні - військовий експерт

У запропонованому законопроєкті, серед іншого, пропонується залучати до заходів рекрутингу на військову службу Центри надання адміністративних послуг, Центри зайнятості та Центри рекрутингу.

Разом з тим документ викликав чимало дискусій у політикумі та суспільстві.

30 грудня в ОП заявили, що законопроєкт про мобілізацію в нинішньому вигляді не буде виноситися на голосування. Лише після обговорення та внесення відповідних змін народні депутати ставитимуть його на голосування парламенту.

Фото: dev.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-