Ігнат пояснив, чому тривоги через МіГ-31К стали короткими

Ігнат пояснив, чому тривоги через МіГ-31К стали короткими

Укрінформ
Останнім часом в Україні бувають короткі повітряні тривоги через російський винищувач МіГ-31К, причиною може бути його тренувальний зліт-посадка або переліт на інший аеродром.

Про це розповів в ефірі телемарафону "Єдині новини" речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, передає кореспондент Укрінформу.

"Точної інформації у мене зараз немає щодо останньої короткої тривоги. Але загалом МіГ-31 міг злетіти, облетіти по колу в районі аеродрому і сісти. Тобто відпрацювати зліт-посадку, здійснити тренувальний політ. Але тренувальний проліт може стати не тренувальним, а здійснювати завдання. Можливо, МіГ-31 здійснює переліт на інший аеродром. Тому можуть бути в Україні через це такі короткі тривоги. Це означає, що загрозу він не становить", – сказав Ігнат.

Він нагадав, що вночі в повітряному просторі України були дрони Shahed, а вранці злітав МіГ-31К десь в районі Тамбовської області. "Ну традиційно вже. Він кожен день злітає і випробовує нашу нервову систему. І не лише випробовує систему, мова йде ж про реальну небезпеку. Небезпеку того, що вони можуть застосувати "гіперзвукову", як вони називають, ракету "Кинджал" Х-47М2", – зазначив Ігнат.

Він наголосив, що безумовно небезпека є, адже у Росії великі запаси "Кинджалів". Тому нехтувати тривогою не потрібно.

Читайте також: Ігнат: Західні партнери намагаються оперативно повідомляти Україні про авіацію та кораблі РФ

Як повідомляв Укрінформ, Сили протиповітряної оборони знищили сім з восьми ударних безпілотників типу Shahed, якими війська РФ вночі атакували Україну.

Наприкінці листопада Президент Володимир Зеленський доручив Міністерству оборони знайти рішення щодо тривалих повітряних тривог через злети МіГ-31. Він зауважив, що наш поточний рівень ППО "дає змогу дещо осучаснити реагування без непотрібних зупинок країни".

Пізніше Зеленський пояснив своє рішення тим, що росіяни спеціально підіймають у небо МіГ-31 на кілька годин, щоб призупинити на цей проміжок часу економіку України та посіяти паніку серед населення. За словами Президента, нашим військовим та правоохоронцям потрібно знайти спільне технологічне рішення, яке б дозволило людям відрізняти максимальну небезпеку від російських провокацій.

Сьогодні зранку по всій Україні оголошували нетривалу повітряну тривогу через зліт російського МіГ-31.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-