Україна почне серійне виробництво снарядів 155-го калібру вже наступного року - Камишін

Україна почне серійне виробництво снарядів 155-го калібру вже наступного року - Камишін

Укрінформ
Дослідні зразки снарядів 155-го калібру вітчизняного виробництва вже проходять випробування, наступного року планується запустити їх серійне виробництво.

Про це під час брифінгу "Результати діяльності Мінстратегпрому та Укроборонпрому за 2023 рік" сказав міністр з питань стратегічної промисловості України Олександр Камишін, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Україна почала розробляти снаряди 155-го калібру. У нас вже є дослідні зразки, з якими ми проходимо випробування. Наступного року плануємо розпочати їх серійне виробництво", - заявив міністр.

Він зауважив, що налагодження виробництва залежить від партнерів, в першу чергу постачальників порохів натівського стандарту, які в Україні не виготовляються.

Читайте також: В Україні почали виробляти снаряди калібру 125 міліметрів, патрони та боєприпаси для БпЛА

"Частину елементів ми освоїли. Але, на жаль, в цьому калібрі ми залежимо від постачання дефіцитних порохів, яких ніколи Україна не виробляла", - зазначив Камишін.

Як повідомлялося, за даними Генштабу, український військово-промисловий комплекс забезпечує орієнтовно 20%, за деякими параметрами – до 50% виробництва певних видів боєприпасів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-