В Україні почали виробляти снаряди калібру 125 міліметрів, патрони та боєприпаси для БпЛА

В Україні почали виробляти снаряди калібру 125 міліметрів, патрони та боєприпаси для БпЛА

Укрінформ
В Україні виробництво мінометних боєприпасів різних калібрів загалом зросло у 42 рази, а артилерійських снарядів - майже в 3 рази.

Про це під час брифінгу "Результати діяльності Мінстратегпрому та Укроборонпрому за 2023 рік" сказав міністр з питань стратегічної промисловості України Олександр Камишін, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Можу сказати, що у нас є значне зростання мінометних пострілів, це зростання в 42 рази. У нас є зростання по артилерійських снарядах, це зростання майже в 3 рази", - сказав Камишін.

Він зазначив, що, крім того, в Україні почали виробляти снаряди калібру 125 мм та 73 мм, патрони для стрілецької зброї, боєприпаси для БпЛА.

Читайте також: ППО вночі знищила 32 з 46 ворожих дронів-камікадзе

"Вже кілька десятків компаній пройшли випробування зі своїми виробами і на сьогодні готові виробляти достатню кількість боєприпасів для БпЛА", - сказав Камишін

Як повідомляв Укрінформ, Україна цього року втричі збільшила виробництво зброї і техніки і надалі його нарощуватиме, оскільки держава має стати настільки сильною та ефективною, щоб на кожен удар Росії була відповідь.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-