Усі виплати військовим залишаться на рівні 2023 року - Міноборони

Усі виплати військовим залишаться на рівні 2023 року - Міноборони

Укрінформ
Уряд планує зберегти доплати військовим у розмірі 30 та 100 тисяч гривень впродовж періоду дії воєнного стану.

Про це заступник міністра оборони України Юрій Джигир сказав в інтерв’ю ВВС Україна, передає Укрінформ.

"На виплати військовослужбовцям у 2024 році виділять 751,3 мільярда гривень. Щодо доплат у розмірі 30 та 100 тисяч гривень, уряд планує зберегти ці виплати протягом періоду дії воєнного стану, як це передбачено постановою Кабміну № 168", - пояснив заступник міністра.

Однак при цьому він додав, що важливо враховувати динаміку фронту та ймовірне зростання потреб ЗСУ. Якщо зросте інтенсивність боїв чи збільшиться кількість військових, потрібно буде збільшувати фінансування та змінювати бюджет, спрогнозувати такі зміни зараз складно, пояснив Джигир.

"Наш оборонний бюджет закладено в умовах найбільшого збройного конфлікту в Європі з часів Другої світової. На полі бою ведеться постійна запекла боротьба, тож вірогідність збільшення інтенсивності бойових дій існує щодня. Це слід враховувати, як і можливе зростання чисельності армії, яку треба буде своєчасно забезпечувати", - додав він.

Читайте також: Основним пріоритетом є забезпечення війська ракетами та боєприпасами - Міноборони

За словами заступника міністра, фінансування оборонного відомства в наступному році порівняно з довоєнним періодом збільшують у 10 разів. Видатки у 2024 році становитимуть рекордні 1 трильйон 164 млрд гривень.

Як повідомлялося, у 2021 році ця сума була 120 млрд гривень, у 2022 році, коли почалося повномасштабне вторгнення Росії, вже 555 млрд.

Переважну частину видатків на 2024 рік - 883 млрд – направлять на забезпечення ЗСУ, підготовку кадрів і військ, медичне забезпечення та ветеранів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-