Вітаємо будь-який спосіб поповнення армії: Залужний про електронні повістки

Вітаємо будь-який спосіб поповнення армії: Залужний про електронні повістки

Укрінформ
Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний радий будь-якому способу мобілізації, який забезпечить армію поповненням.

Про це він сказав на пресконференції, передає кореспондент Укрінформу.

За словами головнокомандувача, пропозицію про електронні повістки вносив не Генштаб і не ЗСУ, у яких навіть немає змоги «оцінити можливість вирішити (це - ред.) у такий спосіб».

«Ми раді будь-якому способу, який забезпечить нашу потребу в людях. Якщо ми їх отримаємо внаслідок електронних повісток, це буде дуже добре. Якщо це буде здійснено якимось іншим чином - також це дуже добре. Але, знову ж таки, скажу, що ЗСУ і Генштаб безпосередньо... у цих питаннях ми перебуваємо у ролі більше споживачів», - зазначив Залужний.

Читайте також: Костенко про «мобілізаційний» законопроєкт: Більше запитань, ніж відповідей

Відповідаючи на за питання, чи були пропозиції від Генштабу до законопроєкту щодо удосконалення питань мобілізації у контексті положень про Єдиний реєстр боржників і тимчасові обмеження щодо них, він наголосив, що армія має отримувати ресурси і виконувати завдання і не може втручатись у життя цивільних.

«Ми жодним чином навіть не можемо думати про те, щоб якось втрутитися в цивільне життя людей. Є відповідні центральні органи виконавчої влади, які можуть це зробити. Ми не робили таких пропозицій, ми не можемо це робити», - заявив головнокомандувач ЗСУ.

Як повідомлялося, Міноборони розглядає можливість запрошувати у ТЦК через електронні сповіщення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-