Залужний прокоментував «мобілізацію 500 тисяч осіб»

Залужний прокоментував «мобілізацію 500 тисяч осіб»

Укрінформ
Військове командування на постійній основі формує свої запити на боєприпаси, зброю та людський ресурс, але запиту на конкретну цифру мобілізованих не подавало.

Про це головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний сказав у ефірі телемарафону «Єдині новини», передає Укрінформ.

"Військове командування жодного запиту не робило на якісь цифри (щодо мобілізації - ред.). Військове командування продовжує виконувати функції захисту держави, відповідно формує свої запити. Запити на боєприпаси, зброю і людський ресурс. Це робиться на постійній основі», - сказав Залужний.

Він зауважив, що Генштаб працює в межах повноважень відповідно до функціоналу, яким наділений. «Що стосується цієї цифри, ми цю цифру сформували, ми її відповідно формували і на наступний рік. Вона враховує покриття поточного доукомплектування, що виникло, формування нових військових частин, а також прогнозування наших втрат, яких можемо зазнати протягом наступного року», - наголосив він.

Читайте також: Уряд вніс до Ради законопроєкт про мобілізацію

Залужний зауважив, що «озвучувати цифру, яка стосується того чи іншого розділу цих показників, не можу, це є військовою таємницею».

Щодо відповідних закононодавчих ініціатив, головнокомандував ЗСУ зазначив, що Генштаб жодних документів до Кабміну і законопроєктів не подавав. Натомість разом із представниками Міноборони у складі робочих груп працювали фахівці ЗСУ, які «слідкували за тим, щоб не порушувався механізм, який застосовується у військовому управлінні безпосередньо бойовими діями, щоб на законодавчому рівні не було прийнято тих чи інших моментів, які б могли завадити діяльності військового командування», наголосив головнокомандувач.

Він додав, що далі Міноборони, ймовірно, подавало ці законодавчі ініціативи безпосередньо до Кабміну.

Як повідомлялось, Президент України Володимир Зеленський на своїй підсумковій пресконференції 19 грудня розповів про пропозицію Генштабу ЗСУ мобілізувати додатково 450-500 тисяч осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-