Командування внесло запит на мобілізацію 500 тисяч військових - Арахамія

Командування внесло запит на мобілізацію 500 тисяч військових - Арахамія

Укрінформ
Кабінет міністрів у понеділок мав би внести до Верховної Ради законопроєкт щодо удосконалення проведення мобілізації в Україні.

Про це керівник парламентської фракції «Слуга народу», член Комітету ВР з питань національної безпеки, оборони і розвідки Давид Арахамія повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Сьогодні уряд мав би внести законопроєкт щодо мобілізації, над яким він працює на прохання військових. Сподіваюся, колеги з Кабінету міністрів найближчим часом закінчать свою частину роботи. Бо відсутність цього законопроєкту породжує невизначеність і велику кількість фейків про блокпости, про «Дію» і т.д.», – зазначив Арахамія.

Читайте також: У Міноборони уточнили слова Умєрова про мобілізацію українців за кордоном

Водночас він підкреслив, що військове командування внесло запит на мобілізацію 500 тис. військових, а уряд своєю чергою має розробити правила щодо цього процесу.

«Президент чітко наголосив, що вимагає комплексного підходу до проходження служби у Збройних силах. Просто набрати нових людей і не вирішити проблеми тих, хто служить зараз, – не вихід», – акцентував голова парламентської фракції.

Читайте також: Законопроєкт про мобілізацію зареєструють у Раді найближчими днями - Умєров

Політик підкреслив, що парламент очікує готовий документ, який можна буде обговорювати на Комітеті з питань безпеки, оборони та розвідки.

«Військові потребують вирішення своїх проблем. Суспільство хоче почути відповіді на усі чутливі питання. Тож маємо продовжувати працювати, незважаючи на календар», – підсумував депутат.

Як повідомляв Укрінформ, за словами міністра оборони Рустема Умєрова, проєкт закону щодо удосконалення питань мобілізації буде зареєстровано у Верховній Раді найближчим часом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-