ISW: росіяни зменшують авіаційну активність після збиття українськими військовим Су-34

ISW: росіяни зменшують авіаційну активність після збиття українськими військовим Су-34

Укрінформ
Російські війська зменшують авіаційну активність і використання крилатих бомб в Україні після того, як українські війська збили три російські Су-34 на півдні в період з 21 по 22 грудня.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Як повідомляється, український військовий оглядач Костянтин Машовець заявив 24 грудня, що російські сили обмежують використання пілотованої авіації поблизу окупованого Криму, особливо в північно-західному регіоні Чорного моря.

Читайте також: ЗСУ за добу знищили 1040 російських загарбників, три Су-34 та 17 танків

За попередньою оцінкою ISW, російські війська, можливо, нещодавно активізували використання крилатих бомб проти українських сил на західному (правому) березі Дніпра частково через те, що українські війська, за повідомленнями, подавили російську далекобійну артилерію в цьому районі. Аналітики інституту зауважують, що подальше зменшення кількості російських авіаударів у Херсонській області може надати українським силам можливість більш вільно діяти в ближніх тилових районах на західному березі Херсонської області і зайняти безпечнішу позицію на східному (лівому) березі, звідки можна буде проводити майбутні операції, якщо українське командування вирішить так зробити.

За повідомленнями, російські війська використовують удари крилатими бомбами, щоб російські літаки могли залишатися на відстані від 50 до 70 кілометрів від лінії бойових дій, а зменшення використання російськими військами крилатих бомб свідчить про те, що російські війська занепокоєні можливостями української протиповітряної оборони після нещодавніх втрат.

Читайте також: Росія дронами шукає засоби, якими Україна збила три винищувачі Су-34 - Ігнат

Також повідомляється, що станом на 24 грудня українські сили утримують позиції на східному (лівому) березі Херсонської області, але ні російські, ні українські сили не здійснили підтверджених просувань у цьому районі. Російський воєнкор стверджує, що російські війська не змогли витіснити українські сили з плацдарму в Кринках протягом минулого тижня через ефективні українські безпілотники та комплекси радіоелектронної боротьби (РЕБ).

Як повідомляв Укрінформ, за добу війська РФ здійснили 71 обстріл Херсонської області, випустивши 288 снарядів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-