СБУ показала надводні дрони, які використовує в операціях на Чорному морі

СБУ показала надводні дрони, які використовує в операціях на Чорному морі

Фото
Укрінформ
Служба безпеки України проводить успішні спецоперації на Чорному морі із використанням надводних дронів Sea Baby та «Мамай».

Про це Укрінформу повідомило джерело в правоохоронних органах.

«Служба безпеки України проводить успішні спецоперації на морі не тільки завдяки Sea Baby, а й використовуючи інший дрон, що має назву «Мамай», - зазначають у спецслужбі.

За її інформацією, «Мамай» є найшвидшим обʼєктом у Чорному морі – він може розганятися до 110 км/год.

У СБУ зауважили, що надводний дрон Sea Baby - це багатоцільова платформа, яка сьогодні ефективно використовується. Зокрема, він був задіяний в атаці на Кримський міст та інші ворожі обʼєкти.

Завдяки успішним атакам із застосуванням дронів СБУ вдалося змінити філософію проведення військово-морських операцій. Так, у жовтні 2022 року морські дрони СБУ атакували ворожі кораблі у Севастопольській бухті. Тоді зазнали пошкоджень чотири військові судна, серед яких фрегат «Адмирал Макаров».

Цього року дрони Служби безпеки уразили ракетоносії «Самум» та «Павел Державин», танкер SIG, десантний корабель «Оленегорский горняк», завдали пошкоджень великому військовому буксиру «Николай Муру» та новітньому розвідувально-гідрографічному кораблю «Владимир Козицкий».

Читайте також: Умєров - про дрони для армії: Виробники працюють «величезними темпами»

Як повідомлялося, за словами голови СБУ Василя Малюка, СБУ працює над тим, щоб відтіснити Чорноморський флот РФ із Криму, за допомогою морських дронів Sea Baby. Атаки дронів змусили РФ перевести більшу частину свого флоту з окупованого Криму, що дозволило Україні відновити використання своїх портів для судноплавства.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-