Україна наступного року може виробити навіть більше за мільйон дронів - експерт

Україна наступного року може виробити навіть більше за мільйон дронів - експерт

Укрінформ
Озвучена Президентом Зеленським та міністром з питань стратегічних галузей промисловості Олександром Камишіним цифра у мільйон дронів власного виробництва наступного року – абсолютно реальна, Україна може виробляти навіть більше дронів.

Таку думку висловив співзасновник проєкту Drone.ua Валерій Яковенко в ефірі Українського Радіо, передає Укрінформ.

"Якщо ми говоримо про зазначену кількість, як потенційне виробництво українських дронів, то це абсолютно реальні цифри. Ці цифри близькі до реальності вже. Збільшувати виробництво потрібно ще, і ми дійсно можемо вийти на такий обсяг постачання обладнання, зробленого в Україні", - сказав експерт.

За словами Яковенка, йдеться про виготовлення не лише FPV-дронів, а про десятки тисяч дронів самого різного класу. Зокрема, про безпілотники, здатні працювати на дистанціях понад 100 кілометрів, і не лише в повітрі. Вартість одного пристрою в середньому становить від 1 до 1,5 тисячі доларів (без урахування бойової частини).

"Вони мають бути і такими, що працюють для розвідки на дистанціях понад 100 км, виконують ударну функцію. Вони мають розміщуватися як в повітрі, так і на землі, на воді і під водою. Це різноманітне робототехнічне обладнання, де Україна формує певну технологічну революцію. Бо ми воюємо не людьми, ми воюємо саме технологіями. І тут потрібно розвиватися і збільшуватися в кожному з сегментів, де можуть використовуватися роботи та дрони", - відзначив експерт.

Читайте також: У грудні Україна виробить понад 50 тисяч FPV-дронів - Камишін

При цьому він висловив переконання, що кількість виготовлених наступного року дронів "однозначно буде більшою", аніж заявлений мільйон.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський сказав у відеозверненні, що військові працюють над тим, щоб ефективність застосування дронів стала вищою на всіх напрямках.

Фото: Drone.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-