Найбільше у Кремлі бояться зміни режиму та розпаду РФ - розвідка

Найбільше у Кремлі бояться зміни режиму та розпаду РФ - розвідка

Укрінформ
Найбільше кремлівські вожді бояться двох речей – зміни режиму у Москві та фрагментації чи розпаду РФ.

Про це під час дискусії «Україна та світ попереду 2024» заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький, інформує пресслужба ГУР, передає Укрінформ.

«Найбільше чого вони бояться? Дуже просто, двох речей. Перше — це зміна режиму в москві. І друге — це фрагментація або розпад рф. Відповідно, для того, щоб це зберегти, росія й проводить таку політику, яка є на сьогодні», — заявив Скібіцький.

За його словами, завданнями РФ у війні проти України на 2024 рік залишаються вихід на адмінкордони Донецької та Луганської областей та збереження контролю над усіма тимчасово окупованими українськими територіями.

«Цілі, які ставив перед собою путін щодо проведення так званої «сво», — не досягнуті ані в 2022, ні в 2023 році. Він їх просто переносить на наступний рік», — зазначив представник ГУР.

Він розповів, що стратегічним завданням для України залишається деокупація усіх захоплених РФ територій.

За словами представника воєнної розвідки, у цьому контексті активні дії на Кримському півострові матимуть вплив і на інші ділянки фронту.

«Крим на сьогодні — це транзитна зона для постачання всього озброєння, боєприпасів, особового складу з території росії в південні наші регіони: у Херсонську та Запорізьку області», — поінформував Скібіцький.

Читайте також: Лише постійна допомога Заходу зробить цілі Путіна в Україні недосяжними - ISW

Як повідомлялося, наприкінці листопада у ГУР заявили, що у Кремлі готуються до «виборів».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-