Понад 400 нових вакансій - експерт про перші результати військового рекрутингу

Понад 400 нових вакансій - експерт про перші результати військового рекрутингу

Укрінформ
Першими результатами військового рекрутингу є понад 400 нових вакансій і кілька десятків нових підрозділів Сил оборони.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі Українського радіо сказав керівник платформи Lobby Х Олексій Руденко.

"Загалом рекрутинг через Lobby X працював з літа 2022 року на підставі різних угод з військовими частинами, їхніх запитів, коли потрібні були фахівці конкретного профілю. Фактично угода з Міністерством оборони легалізувала те, що вже робилось. І це дозволило дещо збільшити масштаби рекрутингу. Також важливо зазначити, що це не лише Збройні сили України. Це й інші підрозділи і структури Сил безпеки і оборони, тобто це і Нацгвардія, і Державна прикордонна служба, і Міністерство внутрішніх справ тощо", - зазначив експерт.

За його словами, за час дії угоди, а це трохи більше місяця, загалом на платформі Lobby X було опубліковано понад 400 нових вакансій і серед них у кілька десятків нових підрозділів. "Звернулись, зокрема, Об'єднана штурмова бригада Національної поліції "Лють", кілька підрозділів десантно-штурмових військ, окремі батальйони територіальної оборони, батальйони спецпризначення, ГУР", - сказав Руденко.

Читайте також: Україні потрібна мобілізація для підтримки наявної чисельності Сил оборони - Буданов

Говорячи про процес відбору охочих, експерт пояснив, що спочатку кандидат заходить на сайт lobbyx.army, там є різноманітні хештеги, спеціальності, роди військ, різні структури. Людина обирає актуальні вакансії і подається. Там під кожною вакансією є опис, як це зробити. Далі цей лист потрапляє в електронну базу підрозділу, який вже напряму контактує з тими, хто їх цікавить. "На жаль, багато підрозділів часто знаходиться в зоні активних бойових дій, тому вони не можуть швидко відповідати. У багатьох підрозділів це займає трошки більше часу для того, щоб оцінити весь пул кандидатів, який подався", - додав він.

Руденко зазначив, що на порталі активність користувачів доволі висока. "Ми бачимо, що є деякі вакансії, як бойові так і не бойові посади, на які відгукується більшість кандидатів з цивільних. Тому зростання відбулося завдяки тому, що люди тепер знають, що вони можуть самі зробити вибір", - зауважив він.

Читайте також: Робота в ЗСУ: Міноборони підписало угоду з robota.ua

Як повідомляв Укрінформ, у листопаді цього року Міністерство оборони України запустило проєкт рекрутингу до Збройних сил України.

Фото: president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-