Як мобільні вогневі групи вночі збивали російські «Шахеди»

Як мобільні вогневі групи вночі збивали російські «Шахеди»

Відео
Укрінформ
Мобільні вогневі групи в Північній операційній зоні знищили вночі 67% повітряних цілей від загальної кількості випущених ворогом «Shahed-136/131».

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомив командувач Об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв і показав роботу українських захисників.

«Мобільні вогневі групи з протиповітряної оборони, що захищають українське небо у Північній операційні зоні, доводять свій професіоналізм і навченість. У ніч на 21 грудня, під час відбиття повітряного нападу, оборонцям неба зі складу мобільних вогневих груп вдалося збити 9 ударних БпЛА противника типу «Shahed-136/131», що складає 67 відсотків зі всіх знищених в нашій зоні відповідальності», - наголосив Наєв.

Читайте також: Наєв показав, як облаштовують оборонні позиції на північному кордоні

Як повідомляв Укрінформ, у ніч на 21 грудня 2023 року російські окупанти атакували ударними БпЛА типу «Shahed» із трьох напрямків: Чауда – окупований Крим, Приморсько-Ахтарськ, Курськ – РФ. Усього зафіксовано пуски 35 «Shahed-136/131», які атакували хвилями у різний час, в період з 20.00 20 грудня по 03.30 21 грудня.

До відбиття повітряного нападу залучено тактичну авіацію, зенітні ракетні підрозділи та мобільні вогневі групи Повітряних Сил та Сил оборони України. На різних напрямках захисникам неба вдалося збити 34 із 35 випущених ударних БпЛА противника.

Протиповітряна оборона працювала у Київській, Дніпропетровській, Вінницькій, Черкаської, Херсонської, Запорізькій, Миколаївській, Хмельницькій, Сумській, Полтавській, Чернігівській та Кіровоградській областях.

Фото: КОС ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-