Міжнародна організація IsraAID передала Миколаєву інтерактивну карту «ХодиДоВоди»

Міжнародна організація IsraAID передала Миколаєву інтерактивну карту «ХодиДоВоди»

Укрінформ
У Миколаєві Міжнародна неурядова гуманітарна організація IsraAID передала місту від імені гуманітарного кластеру водопостачання, санітарії та гігієни (WaSH) інтерактивну карту “ХодиДоВоди” .

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила пресслужба міської ради.

"Міжнародна неурядова гуманітарна організація IsraAID від імені гуманітарного кластеру водопостачання, санітарії та гігієни (WaSH) офіційно передала інтерактивну карту “ХодиДоВоди” Миколаєву. Підписання відповідного пакету документів за участю мера міста Олександра Сєнкевича та представників IsraAID відбулося в Миколаєві 19 грудня 2023 року", - розповіли у пресслужбі.

Там також зазначили, що після руйнування магістрального водопроводу Дніпро-Миколаїв у 2022 році джерелом питної води для містян та вимушених переселенців стали точки видачі води. Вони організовані гуманітарними організаціями, комунальними підприємствами та бізнесами.

Влітку 2023 року виник запит на створення спеціального інструменту, який акумулював би дані щодо роботи станцій. IsraAID взяла на себе координацію розробки такого сервісу.

Карта містить інформацію про 225 точок видачі води, серед яких 12 обладнані водоочисними системами та диспенсерами від IsraAID. Для всіх точок в користувацькому режимі реалізовано доступ до точної адреси розташування пункту видачі води, інформації про тип пункту, час і дні роботи, можливості прокласти маршрут до точки в режимі онлайн та залишити відгук.

Читайте також: Рівне отримало грант на екологічний проєкт NetZero

У пресслужбі додали, що адміністраторському, захищеному паролем, режиму доступні такі дані: відповідальна організація, установа розміщення пункту, виконавець, кількість виданої води, час заміни фільтрів та чищення бочок. Адміністратори на кожній станції мають доступ до кількості відгуків та часу, коли вони залишені користувачами.

Як повідомлялося, Миколаїв шукає партнерів для можливого відновлення роботи Жовтневого водосховища, яке було спустошене у 2008 році.

Фото: Миколаївської міської ради

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-