Загрози повторного наступу росіян з боку Білорусі зараз немає - ДПСУ

Загрози повторного наступу росіян з боку Білорусі зараз немає - ДПСУ

Укрінформ
Ситуація на кордоні з Білоруссю залишається повністю контрольованою, загрози повторного російського наступу з того напрямку зараз немає.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» заявив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко, передає кореспондент Укрінформу.

«Ситуація по кордону з Білоруссю залишається повністю контрольованою. Ми не фіксуємо ні переміщення техніки, ні переміщення особового складу з будь-яких підрозділів по той бік кордону», - зазначив він.

Водночас речник підкреслив, що Білорусь і надалі продовжує підтримувати РФ у розв’язаній проти України війні, і цей напрямок залишається загрозливим.

«Але наразі з того боку кордону немає такої загрози, як це було на початку повномасштабного вторгнення. Бо у РФ немає, у тому числі, на території Білорусі необхідних сил, щоб здійснити повторне вторгнення», - сказав Демченко.

Читайте також: У Білорусі розпочалась раптова перевірка сил ППО

Він нагадав, що певний час тому РФ вивела всі свої підрозділи з Білорусі, а нових не заводила.

«Але у будь-який момент РФ може поновити свої дії, обираючи напрямок Білорусі. Тому ми маємо бути готові до розвитку будь-яких ситуацій. Тож, власне, кордон укріплюється у інженерному відношенні. Також окремі загрозливі напрямки мінуються підрозділами ЗСУ тощо», - поінформував речник.

Читайте також: На кордоні з Білоруссю копають протитанкові рови та облаштовують загородження

Як повідомлялося, прикордонники продовжують укріплювати й мінувати кордон із Білоруссю.

Фото: КОС ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-