Міноборони спростило списання аптечок, сумок і наплічників

Міноборони спростило списання аптечок, сумок і наплічників

Інфографіка
Укрінформ
Міністр оборони України Рустем Умєров підписав наказ, що впроваджує спрощену процедуру списання військово-медичного майна, а саме: аптечок, сумок і наплічників.

Про це Міноборони повідомило у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Як пояснили у відомстві, раніше аптечки, сумки та наплічники вважалися інвентарним майном, списання якого було дуже ускладнене, а часто й зовсім неможливе.

Замовити нове військові частини не могли, адже, згідно з документами, забезпечення на їхньому балансі було стовідсоткове.

Наказ, підписаний очільником Міноборони, дозволить, зокрема, пришвидшити надходження до військових частин нових аптечок.

Так, за словами заступниці міністра Наталії Калмикової, раніше процес списання використаних аптечок й отримання нових тривав місяцями і передбачав 20 етапів. Після реформи ж лишилися лише шість етапів і три документи, які можна зробити оперативно.

Зазначається, що, згідно з новим порядком списання, військовослужбовцю, який втрачає чи використовує аптечку, сумку і наплічник під час бою або під час виконання інших завдань, потрібно буде спочатку усно чи письмово повідомити про це командирові свого підрозділу.

Читайте також: Кожна армія світу визначає свій стандарт аптечки - інструкторка з такмеду

У подальшому командир має скласти рапорт і додати до нього витяг із журналу бойових дій або підсумкового бойового донесення. Ці документи будуть подані командиру частини, який призначає комісію, що формує акт списання (Додаток 4 до Порядку списання військового майна у Збройних Силах України та Державній спеціальній службі транспорту (пункт 5 розділу І). Після цього командир частини підпише акт, а фінансова служба спише зазначене медичне майно.

Як повідомляв Укрінформ, у Міноборони назвали пʼять ключових результатів команди за 100 днів роботи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-