Захист населення, лінії смуг і мобілізація: Умєров розповів про співпрацю з ОВА та РВА

Захист населення, лінії смуг і мобілізація: Умєров розповів про співпрацю з ОВА та РВА

Відео
Укрінформ
Міністерство оборони тісно співпрацює з обласними та районними військовими адміністраціями у пріоритетних питаннях захисту населення.

Про це міністр оборони України Рустем Умєров заявив на полях Конгресу місцевих і регіональних влад при Президентові України, відповідаючи на питання кореспондента Укрінформу щодо планів міністерства щодо співпраці з цивільними із громадами.

“По перше, ми як міністерство зараз об’єднуємось разом з ОВА по дуже важливих пріоритетних завданнях захисту населення. З питання фортифікації разом працюємо на різних рівнях. Ставимо в пріоритет - лінії смуг і так далі. Друге питання щодо рекрутажу, мобілізації. Ми співпрацюємо разом з обласними військовими адміністраціями”, - сказав Умєров.

Крім того, міністр повідомив, що сьогодні відбудеться презентація плану дій разом з ОВА і РВА. “Будемо фокусуватись на фортифікації і рекрутингу”, - сказав міністр

Як повідомлялось, на українсько-білоруському кордоні в межах Волинської області тривають роботи з укріплення кордону. Інженерні підрозділи працюють над встановленням різних інженерних загороджень. По всій ділянці українсько-білоруського кордону копають протитанкові рови. Також триває спорудження залізобетонного загородження та огорожі з колючого дроту.

На відкритих ділянках місцевості також встановлюють протитанкові бетонні піраміди.

Читайте також: У Запоріжжі обговорили прискорення будівництва фортифікаційних споруд - Зеленський

Конгрес місцевих та регіональних влад при Президентові України утворено 25 лютого 2021 року. В основі його роботи – завдання Президента України із налагодження тісної взаємодії центральних органів державної влади з органами місцевого самоврядування. Від часу створення Конгресу було проведено чотири його засідання: 30 вересня 2021 року, 29 жовтня 2021 року, 27 квітня 2022 року, та 4 березня 2023 року. Також проводилися регулярні засідання його робочих органів – Палати місцевих влад, Палати регіонів та Президії. Конгрес налічує 1 759 осіб, які представляють 1 470 територіальних громад та 49 органів регіональних влад.

Головою Конгресу є Президент України. У фокусі Конгресу – питання безпеки для громад та регіонів, соціального захисту населення, особливо внутрішньо переміщених осіб та відновлення енергетичної інфраструктури тощо. За результатами засідань Конгресу та робочих органів напрацьовуються управлінські рішення.

Фото: Рустем Умєров, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-