Головне управління державіації отримало сертифікат відповідності стандартам НАТО

Головне управління державіації отримало сертифікат відповідності стандартам НАТО

Укрінформ
Головне управління державної авіації (ГУДАУ) отримало сертифікат визнання, як компетентного органу з питань військової льотної придатності, який відповідає стандартам НАТО.

Як передає Укрінформ, про це перший заступник Міністра оборони України генерал-лейтенант Олександр Павлюк повідомив у Фейсбуці.

“Відповідне рішення було прийнято під час засідання Авіаційного комітету (АВК) НАТО за участю керівників національних військових авіаційних органів країн-членів та країн-партнерів НАТО”, - ідеться у повідомленні.

Зазначається, що представники Головного управління державної авіації на постійній основі беруть активну участь у засіданнях АВК НАТО, на яких розглядаються різні аспекти авіаційної діяльності країн-членів та країн-партнерів НАТО.

У червні 2023 року було підписано план визнання ГУДАУ (NATO Recognition Plan (RP) with HOSAU). Відповідно до нього, головне управління було включено до процесу визнання НАТО (NATO Recognition Process, NRP).

Структура в короткий строк успішно пройшла всі етапи зазначеного плану.

Він поінформував, що розширюється співпраця й на двосторонньому рівні. Під час засідання Авіаційного комітету НАТО також відбулося підписання і обмін сертифікатами визнання між ГУДАУ та управлінням військової авіації Чеської Республіки (MAA CZE).

Така угода дозволить взаємно визнавати сертифікати, видані ГУДАУ та MAA CZE у всіх сферах авіаційної діяльності.

Павлюк нагадав, що Національною радою з льотної придатності Міністерства оборони США у вересні цього року було продовжено чинність сертифіката визнання ГУДАУ, як компетентного органу з питань військової льотної придатності на наступний 4-річний період — до вересня 2027 року.

Читайте також: Європейський фонд підтримки української авіації продовжить роботу у 2024 році

Отримані визнання сприятимуть ефективній співпраці України як із Альянсом в цілому, так і з окремими країнами-членами.

Головне управління державної авіації є уповноваженим органом Міністерства оборони України, призначеним для реалізації державної політики в галузі державної авіації України та забезпечення в межах повноважень, передбачених законом, реалізації державної політики з оборонних питань, що пов’язані з використанням повітряного простору України та захистом суверенітету держави у мирний час та особливий період.

Як повідомлялось, у серпні Верховна Рада підтримала у першому читанні проєкт закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо удосконалення діяльності в галузі державної авіації України.

Фото: Фейсбук Павлюк Олександр

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-