Зеленський у США: Україна знищила ядро «Вагнера», і на цьому не зупинятиметься

Зеленський у США: Україна знищила ядро «Вагнера», і на цьому не зупинятиметься

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський заявив у Вашингтоні, що Україна досягла серйозних успіхів на полі бою, в тому числі знищила ядро російського ПВК «Вагнер», добилася переможних позицій у Чорному морі та не зупинятиметься на цьому.

Про це Зеленський сказав під час спільної прес-конференції з Президентом США Джо Байденом у Вашингтоні, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Наші хлопці знищили 20 тисяч «вагнерівців». Це серйозні терористи, які наводили хаос повсюди… на Африканському континенті, виконували операції в Сирії, в Україні… Тобто ядра цієї терористичної організації вже немає. Це зробила Україна», - зауважив Президент.

Він зазначив, що українська сторона понесла великі жертви, але тим не менш це мало місце.

Зеленський підкреслив, що успіхи на фронті Україні далися непросто, однак вони є серйозними. Зокрема, Україна досягла переможних позицій у Чорному морі, знищивши військові кораблі та відігнавши російський флот до територіальних вод РФ.

Читайте також: Представники обох партій у Конгресі США запевнили у підтримці України - Зеленський

«Так, дещо вони досі залишаються у Чорному морі біля нашого – тимчасово окупованого – Криму, але ми над цим будемо працювати й далі», - зауважив глава Української держави.

Крім того, Зеленський підкреслив, що Росія після свого масштабного наступу не захопила жодного українського поселення. Натомість Україна звільнила 50% захоплених територій, додав Президент.

«Це дуже непогано, і ми будемо продовжувати», - наголосив Президент України.

Як повідомляв Укрінформ, Володимир Зеленський у Вашингтоні категорично відкинув можливість територіальних поступок Росії, наголосивши, що йдеться про долі людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-