У Чехії видали ліцензії на постачання в Україну військової техніки на €4,7 мільярда

У Чехії видали ліцензії на постачання в Україну військової техніки на €4,7 мільярда

Укрінформ
Міністр оборони Чеської Республіки Яна Чернохова заявила, що в Чехії видано ліцензій на комерційне постачання військової техніки в Україну на загальну суму близько 117 млрд крон (4,7 млрд євро).

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Radio Prague International.

За оцінками чеського оборонного відомства, менше половини вже завершених проєктів із постачання техніки становлять близько 51,2 млрд чеських крон.

За словами Чернохової, з початку повномасштабної російської агресії Чехія передала Україні військової техніки на суму 6,2 млрд крон, у тому числі бойові вертольоти, танки і БМП. Також на території республіки пройшли підготовку близько 4000 українських військових.

Читайте також: Європа за рівнем військових ресурсів поступається Росії, Китаю чи Індії - ЗМІ

Як повідомлялося, наприкінці листопада Чернохова заявила, що запас чеських армійських складів вичерпався, однак Чехія оформлює ліцензії на експорт військових матеріалів в Україну.

Завдяки цим ліцензіям необхідна техніка та боєприпаси продовжують поставлятися в Україну через приватні компанії та донаторів, пояснила вона.

Окрім ліцензій, у жовтні уряд Чехії схвалив виділення нового пакету військової допомоги для України на суму 22 мільйони чеських крон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-