Масований наступ росіян триває - Сили оборони відбивають атаки на Авдіївку та Мар'їнку

Масований наступ росіян триває - Сили оборони відбивають атаки на Авдіївку та Мар'їнку

Укрінформ
Російські війська ведуть масовані наступальні дії за підтримки бронетехніки на Авдіївському та Мар’їнському напрямках.

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" повідомив речник об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку полковник Олександр Штупун, передає кореспондент Укрінформу.

"Ворог пішов уперед, вчора розпочав масовані наступальні дії за підтримки бронетехніки як на Авдіївському, так і на Мар’їнському напрямках, активно застосовував авіацію, скидав керовані авіабомби, 15 авіаударів за добу завдав. Навала наразі триває, і вже сьогодні відбито 36 атак ворога східніше від Новобахмутівки, Авдіївки, південніше від Сєвєрного, Тоненького і в районі Первомайського та Невельського. Також 12 атак відбито в районах Мар’їнки, Красногорівки і Новомихайшівки", - сказав Штупун.

Читайте також: Британська розвідка проаналізувала ситуацію навколо Авдіївки

За його словами, у районі Авдіївки окупанти намагаються йти вперед як на півночі, так і на півдні, сунуть колони ворожої бронетехніки - танки, БМП БТРи.

"За вчора наші воїни повністю знищили 11 російських танків і 15 бронемашин, ще є пошкоджена техніка, яку потім допалюють наші аеророзвідники і артилерія. Ворог уже сьогодні втратив кілька сотень особового складу", - завив речник.

Він поінформував, що ворог продовжує підтягувати резерви, однак фіксуються випадки, коли особовий склад прибуває для поповнення без екіпірування, і новоприбулих російських військових примушують знімати шоломи та бронежилети з поранених і мертвих вояків.

Щодо ворожої техніки, то, за словами речника відзначив, спостерігається як стара техніка, так і досить нові зразки.

Читайте також: З укриття Авдіївського коксохімічного заводу евакуювали 12 людей

Штупун також повідомив, що на Мелітопольському напрямку ворог намагається відбити раніше втрачені позиції. Там тривають активні бойові дії.

«Сьогодні відбито 3 атаки противника, він намагався відбити позиції південніше від Новодарівки і західніше від Новопокровки. Вчора фіксувались атаки в районах Вербового і Роботиного. Тобто і там ворог намагається скувати наші сили, щоб ми не перекидали резерви на Авдіївку і Мар’їнку», - пояснив речник.

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 11 грудня 2023 року ліквідували близько 339 тисяч 850 російських загарбників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-