На Мар'їнському напрямку та в районі Авдіївки ворог активізувався - йдуть запеклі бої

На Мар'їнському напрямку та в районі Авдіївки ворог активізувався - йдуть запеклі бої

Укрінформ
Упродовж минулої доби на Таврійському напрямку Сили оборони знищили 513 окупантів та 45 одиниць військової техніки. В районі Авдіївки за добу було відбито 34 атаки ворога.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомив речник об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку полковник Олександр Штупун.

«Вже другу добу поспіль окупанти дуже активно використовують дрони-камікадзе і авіацію. Також значно збільшили кількість бойових зіткнень. Загалом в операційній зоні ОСУВ "Таврія" минулої доби ворог завдав 13 авіаударів і провів 61 бойове зіткнення. Тобто це досить багато. Також здійснив 743 артобстріли. Відповідно і втрати ворога зросли, склали минулої доби 513 осіб. Також знищено 45 одиниць військової техніки. Ворог почав більше її застосовувати, зокрема повністю знищено 6 танків, 12 ББМ, також один засіб ППО і 5 артсистем», - повідомив Штупун.

Читайте також: На Таврійському напрямку ворог знову застосовує Су-25 та вертольоти «Алігатор»

Він також нагадав, що 5 грудня було знищено ворожу станцію РЕБ «Житель», РСЗВ «Ураган» і САУ «Піон».

Речник наголосив що в районі Авдіївки за добу було відбито 34 атаки ворога, противник намагався йти вперед східніше Новобахмутівки, в районах Степового, Авдіївки, Сєвєрного, Тоненького і Первомайського.

Інформуючи про ситуацію на Мар’їнському напрямку, Штупун повідомив, що активність ворога залишається на високому рівні.

Читайте також: В Авдіївці росіяни намагаються повторити Бахмут - експерт

«На Мар’їнському напрямку також не спадає активність. Там відбито за добу 17 ворожих атак у районах Красногорівки, Мар’їнки і Новомихайлівки», - зазначив він, додавши, що російські окупанти знову почали активніше використовувати авіацію. Попереднє затишшя було пов’язано з перегрупування ворога, підготовкою та накопиченням сил і засобів.

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 7 грудня 2023 року ліквідували близько 336 тисяч 230 російських загарбників, при цьому 1120 осіб - за останню добу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-