ППО та засоби пересування мінними полями: міністр оборони Британії обіцяє більше допомоги Україні

ППО та засоби пересування мінними полями: міністр оборони Британії обіцяє більше допомоги Україні

Укрінформ
Міністр оборони Британії Грант Шаппс запевнив, що Велика Британія буде з Україною в майбутньому, так само, як це було у минулому та нині.

Про це Шаппс написав у статті для «Європейської правди» до Дня Збройних сил України, передає Укрінформ.

«Моє послання до вас просте: Велика Британія з вами. Ми були з вами одразу після невиправданого вторгнення Росії в Крим у 2014 році, навчаючи ваші війська в рамках інструкторської програми Orbital. Ми були з вами у 2022 році після того, як кремлівські танки заїхали на вашу землю. Ми були першою європейською країною, яка надіслала вам летальну військову допомогу, бойові танки та ракети великої дальності, щоб допомогти вам вибити Росію з вашої землі. І так само, як ми були з вами в минулому та нині, ми будемо з вами в майбутньому», - заявив міністр оборони Британії.

Читайте також: Британія ввела нові санкції на експортерів військового обладнання до Росії

Шаппс зауважив, що, наближаючись до 2024 року, Путін усе ще вірить, що Захід, відволікаючись на події в інших місцях, утомиться від його незаконної війни, але він помиляється.

«Тому що ми розширимо програму навчання на суші — разом з Румунією, яка стане одинадцятою учасницею нашої програми Interflex. І тому що минулого місяця я оголосив про новий великий пакет підтримки для України у понад 100 мільйонів фунтів», - аргументував глава британського оборонного відомства.

Він також поінформував, що на додаток до 4,6 мільярда фунтів стерлінгів підтримки, виділених Україні з початку повномасштабної війни, Британія надаватиме українським Збройним силам системи ППО, обладнання для зведення мостів і засоби для безпечного пересування мінними полями.

Читайте також: Посол Британії в Україні запевнив у подальшій підтримці української армії

Як повідомлялося, Велика Британія оголосила про зимовий пакет гуманітарної допомоги для України в розмірі 29 млн фунтів та спрямування ще 7,75 млн фунтів на посилення підтримки найбільш уразливих верств населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-