Сили оборони відбили понад 50 атак на шести напрямках

Сили оборони відбили понад 50 атак на шести напрямках

Дані Генштабу
Укрінформ
Сили оборони України протягом доби відбили 56 атак російських військ на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському та Запорізькому напрямках.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 понеділка 4 грудня.

На лівому березі річки Дніпро в Херсонській області Сили оборони України продовжують утримувати займані позиції та завдавати російським загарбникам вогневого ураження.

Загалом на фронті протягом доби відбулися 61 бойове зіткнення. Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною.

Протягом доби авіація сил оборони завдала 10 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, два по зенітно-ракетних комплексах ворога.

Підрозділи ракетних військ нанесли ураження по трьох районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, два по зенітно-ракетних комплексах та сім по артилерійських засобах ворога.

Читайте також: На Авдіївському і Мар’їнському напрямках ворог продовжує піхотні атаки і зазнає великих втрат

Ворог завдав п’ять ракетних та 44 авіаційних ударів, здійснив 37 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах. Російські загарбники вчергове атакували Україну, застосувавши керовану ракету Х-59 та 10 БпЛА типу Shahed-136/131, шість ворожих дронів та керовану ракету Х-59 знищено.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено. Визначені підрозділи збройних сил Білорусі виконують завдання у прикордонних з Україною районах.

На Сіверському та Слобожанському напрямках ворог зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, здійснює обстріли населених пунктів з території РФ, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону України. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 20 населених пунктів, серед них Клюси, Прогрес, Сергіївське Чернігівської області; Атинське, Миропільське, Грабовське, Порозок, Попівка Сумської області; Червона Зоря, Плетенівка, Красне Перше Харківської області.

На Куп’янському напрямку українські захисники відбили 10 атак ворога в районах Синьківки і Петропавлівки Харківської області. Ворог завдав авіаційних ударів в районах населених пунктів Петропавлівка, Піщане Харківської області та Новоєгорівка Луганської області. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися близько 10 населених пунктів, зокрема Дворічна, Синьківка, Петропавлівка, Іванівка, Берестове Харківської області.

На Лиманському напрямку Сили оборони в районах Серебрянського лісництва, Білогорівки Луганської області та Тернів Донецької області відбили 8 атак ворога, який за підтримки авіації намагався витіснити українські підрозділи із займаних рубежів. Ворог завдав авіаційних ударів в районах населених пунктів Спірне, Виїмка Донецької області. Від ворожих артилерійських та мінометних обстрілів постраждали близько 10 населених пунктів, серед них Невське, Білогорівка Луганської області та Ямполівка, Торське, Серебрянка, Верхньокам'янське, Спірне, Роздолівка Донецької області.

На Бахмутському напрямку Силами оборони, в районах Богданівки, Кліщіївки та Андріївки Донецької області відбито 9 атак ворога. Ворог завдав авіаційного удару в районі населеного пункту Часів Яр Донецької області. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися близько 15 населених пунктів, зокрема Оріхово-Василівка, Маркове, Часів Яр, Іванівське, Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку українські воїни, в районах східніше Новобахмутівки, Степового, Авдіївки, Сєверного Донецької області відбили 15 атак ворога, який безуспішно, за підтримки авіації, намагався прорвати оборону українських військ. Також агресор завдав авіаційного удару в районі населеного пункту Олександропіль Донецької області. Артилерійських та мінометних обстрілів ворога зазнали близько 15 населених пунктів, серед них Очеретине, Новобахмутівка, Степове, Карлівка, Нетайлове, Первомайське Донецької області.

На Мар’їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога, який в районах Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області, за підтримки авіації, здійснив 14 безуспішних атак на позиції українських захисників. Під артилерійським та мінометним вогнем опинились такі населені пункти Донецької області, як Красногорівка, Георгіївка, Мар’їнка, Побєда, Парасковіївка, Новомихайлівка.

Читайте також: У ЗСУ підтвердили удар по нафтобазі росіян у Луганську

На Шахтарському напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не вів. Росіяни завдали авіаційних ударів в районах населених пунктів Урожайне, Старомайорське Донецької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 10 населених пунктів, зокрема Водяне, Урожайне, Старомайорське, Рівнопіль Донецької області.

На Запорізькому напрямку Сили оборони в районі Роботиного Запорізької області відбили всі атаки ворога, який намагався відновити втрачене положення. Ворог завдав авіаційних ударів в районах Новодарівки, Кам'янського Запорізької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 20 населених пунктів, серед них Левадне, Малинівка, Залізничне, Роботине, П'ятихатки, Кам'янське Запорізької області.

На Херсонському напрямку артилерійських обстрілів ворога зазнали такі населені пункти, як Інженерне, Антонівка, Дніпровське, Новодмитрівка Херсонської області та місто Херсон, а також Очаків Миколаївської області.

Як повідомляв Укрінформ, за три тижні в операційній зоні Оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" у полон здалися близько 80 російських військових. На Авдіївському і Мар’їнському напрямках тривають активні піхотні атаки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-