За тиждень на Авдіївському напрямку відбулося 168 атак на позиції Сил оборони - Генштаб

За тиждень на Авдіївському напрямку відбулося 168 атак на позиції Сил оборони - Генштаб

Укрінформ
За минулий тиждень на Авдіївському напрямку відбулося 168 атак на позиції українських військ.

Про це повідомив речник Генерального штабу Збройних сил України Андрій Ковальов в ефірі телемарафону «Єдині новини», передає Укрінформ.

«Сили оборони України продовжують ведення наступальних дій південніше Бахмута», - поінформував він.

Ковальов зауважив, що минулого тижня на Бахмутському напрямку ворог вів штурмові дії в районах Григорівки, Богданівки, Іванівського, Кліщіївки, Андріївки та східніше Північного Донецької області.

За його словами, українські воїни відбили 124 атаки ворога.

На Запорізькому напрямку російські війська впродовж тижня 104 рази вели безуспішні штурмові дії в районах північно-західніше Вербового, Роботиного та Новопрокопівки Запорізької області.

«На Куп’янському напрямку ворог продовжує наступальні дії в районах Синьківки, східніше Петропавлівки, Іванівки, Харківської області та Новоселівського, Стельмахівки Луганської області», - повідомив він.

Речник додав, що на цьому напрямку українські воїни за тиждень відбили 48 атак противника, завдавши йому чималих втрат як у живій силі, так і в озброєні.

За його словами, на Лиманському напрямку ворог вів штурмові дії в районах Стельмахівки, Серебрянського лісництва та Тернів, Ямполівки, Торського, де Сили оборони України за тиждень відбили 59 ворожих атак.

«На Авдіївському напрямку противник продовжує наступальні дії в районі Авдіївки, де протягом тижня відбулося 168 атак на позиції українських військ», - зазначив речник.

Він уточнив, що атаки відбувались у районі Новокалинового, Новобахмутівки, Бердичів, Степового, Авдіївки, Опитного, Сєвєрного, північніше Тоненького та Первомайського Донецької області.

«На Мар'їнському напрямку ворог протягом тижня намагався захопити Мар'їнку і нині продовжує наступальні дії в районах Красногорівки, Новомихайлівки Донецької області», - акцентував Ковальов.

Спікер повідомив, що Силам оборони на цьому напрямку вдалося відбили 66 атак російських військ.

На Шахтарському напрямку минулого тижня російські загарбники безуспішно намагалися провести 8 атак в районах Водяного, південніше Вугледара, Пречистівки та Старомайорського Донецької області.

За даними Генштабу, на Херсонському напрямку протягом тижня російські війська основні зусилля зосереджували на ведені оборони і витісненні українських підрозділів із зайнятих плацдармів на лівому березі річки Дніпро у Херсонській області, удосконалювали мінно-вибухові загородження та шляхи логістичного забезпечення.

Спікер повідомив, що російські загарбники також продовжують завдавати авіаційні удари та здійснювати артилерійські обстріли по позиціях українських військ у населених пунктах Херсонської та Миколаївської областей.

«Протягом тижня відбулось 589 бойових зіткнень, противник завдав 33 ракетних та понад 270 авіаційних ударів, здійснив 386 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та об'єктах цивільної інфраструктури», - резюмував він.

Читайте також: Повітряні сили: КАБи стали реальною проблемою, якнайшвидше потрібні F-16

Як повідомляв Укрінформ, на різних напрямках фронту між Силами оборони України та російськими загарбниками минулої доби відбулося 68 бойових зіткнень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-