Погіршення погодних умов уповільнює темпи бойових дій в Україні - ISW

Погіршення погодних умов уповільнює темпи бойових дій в Україні - ISW

Укрінформ
Погані погодні умови продовжують сповільнювати темпи бойових дій українських та російських військ по всій лінії фронту, але не зупиняють їх повністю.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW), передає Укрінформ.

Зазначається, що начальник служби зв'язків із громадськістю Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо заявив, що російські війська активно використовують авіацію на Бахмутському напрямку, коли це дозволяє погода. Він додав, що погодні умови істотно не впливають на вогонь російської артилерії на Бахмутському напрямку.

Своєю чергою російські військові блогери 1 грудня заявили, що сильний вітер під Бахмутом і на заході Запорізької області завадив російським військам використовувати безпілотники й артилерію протягом останніх двох днів.

Один із цих блогерів стверджував, що хоча невеликий дощ дозволяє російським військам проводити повітряну розвідку поблизу Вербового (9 км на схід від Роботиного), багниста місцевість ускладнює просування піхоти і колісної техніки на заході Запорізької області.

Він додав, що російські сили можуть пересуватися лише на гусеничній техніці, а українські війська продовжують інтенсивний артилерійський вогонь, незважаючи на погані погодні умови на заході Запорізької області.

Читайте також: На фронті за добу - 88 бойових зіткнень

Окупаційний чиновник Запорізької області Володимир Рогов 2 грудня оприлюднив кадри, на яких видно дороги в болоті на лінії Роботине-Новопрокопівка-Вербове на заході Запорізької області, і заявив, що ці умови практично знерухомили українську колісну техніку, змушуючи Сили оборони проводити атаки лише піхотою.

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 3 грудня 2023-го ліквідували близько 332 тисяч 40 російських загарбників, 930 з них – за останню добу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-