У Британії українські офіцери-психологи завершили курс контролю бойового стресу

У Британії українські офіцери-психологи завершили курс контролю бойового стресу

Фото
Укрінформ
На території Великої Британії в рамках операції «Інтерфлекс» завершили навчання офіцери-психологи і психологині за пілотним курсом груп контролю бойового стресу, який тривав п’ять тижнів.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб ЗСУ повідомляє у Фейсбуці.

«Українські військові на передовій стикаються з надважкими психологічними навантаженнями і стресами. Смерті, поранення, втрати побратимів та посестер, важкі обстріли – це ті реалії, які мусять бачити та переживати наші воїни на лінії фронту», - зазначили у Генштабі.

Саме тому спільними зусиллями української і британської сторони був розроблений і запроваджений курс, покликаний підготувати професіоналів, які допомагатимуть солдатам долати бойовий стрес.

Курс складається з теоретичної та практичної двотижневої фази, коли психологи тісно працюють із військовими ЗСУ, які проходять підготовку на інших курсах в рамках «Інтерфлексу».

Британські інструктори викладають українцям як ефективно працювати з військовими з психотравмами, як їх психологічно відновлювати та реабілітувати, а також як надавати першу психологічну допомогу.

Окрім того, це унікальна можливість обміну досвідом: українці розповідають британцям про реалії війни, а британці, своєю чергою, діляться досвідом роботи з ветеранами, які пройшли бойові дії та зазнавали посттравматичних стресових розладів, але за інших обставин.

Читайте також: Українські психологи застосовуватимуть практики реабілітації ветеранів за форматом «рівний-рівному»

Як зауважили в Генштабі, за результатами пілотного курсу сторони узгодили впродовж наступного року підготувати за цією програмою більше сотні офіцерів-психологів із бойових підрозділів.

Збройні сили України висловили вдячність Великій Британії за підтримку та допомогу.

Як повідомляв Укрінформ, станом на 21 листопада інтенсивну підготовку в навчально-тренувальних центрах у більш ніж 30 країнах-партнерах завершили понад 100 тисяч українських військових.

Фото: Генеральний штаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-