Франція не вважає візит Лаврова в Північну Македонію виходом РФ з міжнародної ізоляції

Франція не вважає візит Лаврова в Північну Македонію виходом РФ з міжнародної ізоляції

Укрінформ
МЗС Франції не вважає, що існує ризик виходу Росії з міжнародної ізоляції через візит міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова у Скопьє (Північна Македонія) на Раду ОБСЄ.

Про це повідомила на пресбрифінгу речниця міністерства закордонних справ Франції Жан-Клер Лежандр, передає кореспондент Укрінформу.

«Не вважаємо, що лише фізичної присутності пана Лаврова достатньо для того, щоб означити, що Росія виходить з ізоляції. Навпаки, із засідань ОБСЄ зрозуміло, що переважна більшість її членів визнають і засуджують незаконну агресію Росії», - заявила речниця зовнішньо-політичного відомства Франції.

«Тож, очевидно, ніяких контактів не планується, і я не думаю, що ми повинні робити з цього якісь висновки», - уточнила вона, додавши, що Росія все ще є членом цієї організації, як і інших міжнародних інституцій.

Відомство також підтвердило, що двостороння угода між Україною та Францією про гарантії безпеки буде підписана найближчим часом. «Ми працюємо над тим, щоб укласти цю угоду з українською владою на початку наступного року»,- сказали в МЗС.

Там також повторили, що нинішні події на Близькому Сході жодним чином не применшують підтримки України Францією та країнами Євросоюзу та допомоги, яку Франція та міжнародні партнери маємо намір надавати Україні в довгостроковій перспективі.

Як відомо, міністр Європи та закордонних справ Франції Катрін Колонна перед початком засідання міністрів закордонних справ країн НАТО у Брюсселі заявила, що вважає успішними двосторонні безпекові переговори, які можуть завершитись вже цього року. Вона також обговорювала з українським колегою Дмитром Кулебою подробиці документу, який охоплює різні напрямки, зокрема військову допомогу, гуманітарну підтримку та питання реконструкції.

Читайте також: У столиці Північної Македонії розпочинається Рада міністрів ОБСЄ

Як повідомлялося, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба бойкотуватиме міністерське засідання ОБСЄ в Македонії у зв’язку із присутністю на ньому глави МЗС Росії Сергія Лаврова. Про свій бойкот цієї події також оголосили міністри закордонних справ Естонії, Латвії та Литви та Польщі.

Фото: dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-