Сили оборони за добу відбили 71 атаку росіян

Сили оборони за добу відбили 71 атаку росіян

Дані Генштабу
Укрінформ
Сили оборони України протягом доби відбили 71 ворожу атаку, на лівому березі річки Дніпро у Херсонській області захисники продовжують утримувати позиції та завдавати російським військам вогневого ураження.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 понеділка, 27 листопада. 

Загалом на фронті протягом доби, за даними Генштабу, відбулися 79 бойових зіткнень. Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною.

Підрозділи ракетних військ ЗСУ уразили райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки загарбників.

Російська армія протягом доби здійснила по позиціях Сил оборони і населених пунктах один ракетний і три авіаційні удари, а також 13 обстрілів із реактивних систем залпового вогню.

Унаслідок ворожих атак є поранені серед цивільного населення, руйнувань і пошкоджень зазнали приватні житлові будинки й інша цивільна інфраструктура.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка суттєво не змінилася, ознаки формування наступальних угруповань не виявлені.

Визначені підрозділи Збройних сил Білорусі, згідно з інформацією Генштабу, продовжують виконувати завдання у прикордонних з Україною районах.

На Сіверському і Слобожанському напрямках Російська Федерація зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, продовжує обстрілювати зі своєї території населені пункти та нарощувати щільність мінно-вибухових загороджень уздовж державного кордону України.

Із артилерії й мінометів на вказаних двох напрямках війська РФ обстріляли близько 15 населених пунктів, зокрема Попівку Чернігівської області, Володимирівку, Веселівку і Степок Сумської області, Старицю, Тихе та Строївку Харківської області.

Читайте також: Ворог продовжує безуспішні спроби наступу на трьох напрямках - Сирський

На Куп’янському напрямку росіяни вели безуспішні штурмові дії в районах Синьківки й Петропавлівки Харківської області. Сили оборони України відбили там три ворожі атаки.

Із авіації загарбники вдарили по району Степової-Новоселівки Харківської області. Близько 10 населених пунктів на цьому напрямку ворог атакував із артилерії й мінометів, зокрема Синьківку, Іванівку, Кислівку, Котлярівку, Табаївку і Крохмальне Харківської області.

На Лиманському напрямку російська армія вела безуспішні штурмові дії в районах Стельмахівки, Серебрянського лісництва Луганської області, Тернів, Ямполівки і Торського Донецької області. Українські захисники відбили там 12 ворожих атак.

Від вогню російських мінометів й артилерії на Лиманському напрямку постраждали понад 10 населених пунктів, серед них – Білогорівка Луганської області, Торське, Діброва, Верхньокам'янське, Спірне й Переїзне Донецької області.

На Бахмутському напрямку українські захисники відбили 26 ворожих атак біля Богданівки, Іванівського, Кліщіївки та Андріївки Донецької області. Близько 10 населених пунктів тут опинилися під артилерійським і мінометним вогнем російських військ, зокрема Маркове, Богданівка, Іванівське, Кліщіївка, Андріївка і Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії східніше від Новобахмутівки, північно-східніше від Бердичів, Авдіївки, Опитного, Сєверного і південіше від Тоненького Донецької області. Сили оборони України відбили там 21 ворожу атаку.

Під вогонь російських мінометів й артилерії протягом доби на Авдіївському напрямку потрапили близько 15 населених пунктів, серед них – Керамік, Авдіївка, Орлівка, Тоненьке, Сєверне і Первомайське Донецької області.

На Мар’їнському напрямку за підтримки авіації російська армія вела безуспішні штурмові дії в районах Мар’їнки й Новомихайлівки Донецької області. Українські захисники відбили там 9 ворожих атак.

Ударів російської артилерії й мінометів на Мар’їнському напрямку зазнали близько 10 населених пунктів регіону, зокрема Красногорівка, Курахівка, Мар'їнка, Побєда й Новомихайлівка.

Читайте також: За останні шість тижнів Росія зазнала найбільших втрат з початку війни - розвідка Британії

На Шахтарському напрямку наступальних (штурмових) дій війська РФ не вели, натомість били з артилерії й мінометів по більш ніж 10 населених пунктах, серед яких – Водяне, Вугледар, Пречистівка, Золота Нива й Урожайне Донецької області.

На Запорізькому напрямку росіяни двічі безуспішно намагалися відновити втрачене положення поблизу Роботиного Запорізької області. Від вогню ворожих мінометів й артилерії протягом доби тут потерпали понад 25 населених пунктів, зокрема Вербове, Малі Щербаки, П’ятихатки, Кам’янське, Степногріськ і Плавні.

На Херсонському напрямку російська армія завдала артилерійських ударів по Херсону.

Як повідомляв Укрінформ, у Повітряних силах ЗСУ припускають, що російські війська в рази більше застосовуватимуть для ударів по Україні дрони, ніж ракети.

Фото:128 окрема гірсько-штурмова Закарпатська бригада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-