Ворог продовжує безуспішні спроби наступу на трьох напрямках - Сирський

Ворог продовжує безуспішні спроби наступу на трьох напрямках - Сирський

Укрінформ
Ворог продовжує вести активні наступальні дії у зоні відповідальності оперативно-стратегічного угруповання військ «Хортиця».

Про це командувач Сухопутних військ Збройних сил України генерал-полковник Олександр Сирський повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

За його словами, росіяни «на Куп’янському напрямку для штурмів українських позицій використовують підрозділи, сформовані з колишніх ув’язнених шторм, шторм z, шторм v. Фіксується присутність колишніх так званих «вагнерів», які теж долучаються до штурмів».

«Жодних успіхів на даному напрямку російські окупанти не мають», - запевнив Сирський.

Фото: Телеграм Олександра Сирського

Він поінформував, що бойові дії тривають неподалік Іванівки та Синьківки Харківської області.

На Лиманському напрямку ворог намагається штурмувати в районі Серебрянського лісу, активно застосовує бомбардувальну, винищувальну авіацію та гелікоптери вогневої підтримки.

Читайте також: Ворог намагається знайти слабину в обороні, аби знову окупувати Куп’янськ - Фітьо

На Бахмутському напрямку російські загарбники не полишають спроб витіснити українські підрозділи з позицій у Кліщіївці. На цьому напрямку ворог активізував використання дронів-камікадзе. Успіхи у ворога на цьому напрямку відсутні, підкреслив командувач.

З початку місяця російські війська втратили 8 тисяч 690 особового складу, знищено або пошкоджено 1 002 одиниці військової техніки, з яких 109 танків, 175 бойових броньованих машин та понад двісті артилерійських систем та мінометів різного калібру.

Читайте також: Ворог не полишає спроб оточити Авдіївку за підтримки авіації

Як повідомляв Укрінформ, минулої доби відбулося 63 бойових зіткнення, під артилерійським вогнем опинилися понад 100 населених пунктів.

Перше фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-