Росія застосовуватиме дрони в рази більше, ніж ракети - Ігнат

Росія застосовуватиме дрони в рази більше, ніж ракети - Ігнат

Укрінформ
Російські війська, ймовірно, активніше застосовуватимуть дрони для ударів по Україні, ніж ракети.

Про це сказав речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в інтерв'ю Новинарні, повідомляє Укрінформ.

Відповідаючи на запитання, до чого слід готуватись українцям цієї зими у контексті обстрілів з боку РФ, Ігнат сказав: "До більшої інтенсивності обстрілів дронами. На мою думку, Росія зараз застосовуватиме дрони в рази більше, ніж ракети".

Він уточнив, що мова про "шахеди", а також FPV-дрони та "ланцети" на лінії фронту.

Речник ПС нагадав, що за інформацією Головного управління розвідки МОУ росіяни накопичують ракети, тому ракетні удари ймовірні, але невідомо, наскільки масовані.

За словами Ігната, на сьогодні українська ППО збила 15 ракет Кинджал”, а також десятки балістичних ракет, які летіли на Київ. Patriot себе показав, наголосив він.

Читайте також: Україна має нарощувати виробництво ударних дронів - Ігнат

Водночас речник ПС зауважив: "Якщо заява про 60 установок Gepard, які нам Штати десь хочуть закупити, втілиться в життя, то це буде серйозне посилення. Тому що нам потрібно захиститись від “шахедів”. Нам треба “шахеди” чимось збивати, не витрачаючи зенітні ракети, переважно західні. Дрони – це те, що буде загрожувати нам у великій кількості. Тому потрібне раціональне озброєння, щоб їх знищувати. Потрібні зенітні гармати, такі, як має Gepard та аналогічні системи".

Як повідомляв Укрінформ, Повітряні сили України за минулий тиждень знищили 124 із 126 ворожих безпілотників типу "Шахед".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-