Чехи та словаки за тиждень зібрали €400 тисяч на гелікоптер для ГУР

Чехи та словаки за тиждень зібрали €400 тисяч на гелікоптер для ГУР

Укрінформ
У Чехії та Словаччині у рамках ініціативи «Подарунок для Путіна» за тиждень зібрали 400 000 євро на закупівлю гелікоптера Black Hawk для Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

Як передає Укрінформ, про це ГУР МО повідомляє у Фейсбуці.

«За перший тиждень небайдужі чехи та словаки задонатили на вертоліт понад 400 000 євро. Його загальна вартість становить близько 4,3 мільйона євро. За словами організаторів, гелікоптер вже оглянули авіаційні експерти з України ― він у хорошому стані та готовий виконувати бойові завдання», - ідеться у повідомленні.

Зазначається, щойно буде зібрана необхідна для придбання сума, Міністерство оборони Чехії доправить Black Hawk українським розвідникам.

В ГУР МО зазначили, що в їхньому авіапарку вже є один такий гелікоптер, який допомагає виконувати бойові та спеціальні завдання, місії із доставки військових вантажів і особового складу, ведення радіоелектронної боротьби, а також евакуацію поранених.

Раніше у межах ініціативи «Подарунок для Путіна» чехи вже задонатили на придбання для Збройних сил України 15 комплексів протиповітряної оборони Viktor, танк Т-72 та РСЗВ RM-70 на загальну вартість у 2,3 млн доларів.

«Висловлюємо вдячність нашим друзям з Чехії та Словаччини, усім громадянам європейських держав, які допомагають відбивати терористичну навалу з москви, захищати Україну і всю об'єднану Європу від режиму російських воєнних злочинців. Продовжуємо боротьбу разом!», - наголосили в ГУР.

Читайте також: Спецпризначенці СБУ отримали термінали Starlink від фонду «Повернись живим»

Як повідомляв Укрінформ, ініціатива зі збору коштів на Black Hawk для України була запущена до 34-ї річниці «Оксамитової революції». За першу добу люди змогли зібрати вже понад 133 тисяч доларів США. Вживаний гелікоптер Sikorsky UH-60 Black Hawk, який коштує 105 мільйона чеських крон (близько 4,6 млн доларів США), приземлився 17 листопада на празькій площі Летна, куди його прийшли подивитися десятки людей.

Фото ілюстративне: lockheedmartin.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-