Умєров на «Рамштайні»: Росія розуміє лише мову сили, і ми добре вивчили цю мову

Умєров на «Рамштайні»: Росія розуміє лише мову сили, і ми добре вивчили цю мову

Укрінформ
Сили оборони та безпеки України витіснили російські військові кораблі з Чорного моря та поступово відновлюють свободу мореплавства, навіть не маючи власного потужного військового флоту – такі результати наших асиметричних дій.

Про це міністр оборони України Рустем Умєров сказав у своєму вступному слові на відкритті 17-ї зустрічі Контактної групи з питань оборони України у рамках формату “Рамштайн”, передає Укрінформ з посиланням на Міноборони.

“Росія точно не планує зупинятися сама. Єдина мова, яку може зрозуміти Москва, – це сила. І ми добре вивчили цю мову”, – сказав міністр.

Умєров додав, що згідно зі звітом Генерального штабу ЗСУ, лише з часу останньої зустрічі у рамках формату “Рамштайн” – шість тижнів тому – Росія втратила майже 36 тисяч солдатів. За цей же період українські війська також знищили понад 500 ворожих танків, майже тисячу одиниць бронетехніки та сім літаків.

Читайте також: Україна отримала від країн формату «Рамштайн» загалом понад $80 мільярдів - Остін

Зброя, надана партнерами – зокрема, системи HIMARS, ракети Stormshadow, SCALP, ATACMS, танки Abrams, Challenger, Leopard – змінила ситуацію на фронті.

Подальший розвиток коаліцій спроможностей – зокрема тих, що стосуються артилерії, бронетехніки, авіації, ВМС, ІТ та розмінування – допоможе Україні разом з партнерами захистити мільйони невинних життів.

“Наші люди чекають на можливість повернутися додому. Відбудувати свої оселі. Возз’єднатися зі своїми родинами”, – сказав Умєров.

Міністр згадав у своїй промові Олешки на лівобережжі Херсонщини, поруч з якими Сили оборони України зараз ведуть наступальні дії. Це місто розташоване за шість годин їзди від його рідної Алушти у Криму.

“Будь ласка, поміркуйте над цим хвилину. Лише шість годин їзди від мого дому – якщо міряти за мірками мирного часу. Як швидко ми можемо дістатися туди? Скільки це коштуватиме? Що нам потрібно, щоб це сталося? Я думаю про це щодня. І я певен, що кожен із вас допомагає Україні подолати цю відстань. Ось уже півтора року ваша підтримка наближає нас до дому”, – сказав Умєров.

Міністр оборони подякував присутнім на зустрічі колегам за щоденні зусилля з підтримки України. Він також наголосив, що особиста роль і залучення Ллойда Остіна у головування на зустрічах у рамках формату “Рамштайн” є неоціненними.

Як повідомлялось, у роботі 17-ї зустрічі Контактної групи з питань оборони України у рамках формату “Рамштайн” беруть участь очільники оборонних відомств понад 50 держав.

Фото: Міноборони

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-