Повітряні сили - західним партнерам: Винищувачі F-16 змінять хід війни і дуже серйозно

Повітряні сили - західним партнерам: Винищувачі F-16 змінять хід війни і дуже серйозно

Укрінформ
Деякі партнери вважають, що винищувачі F-16 не зможуть змінити хід війни в Україні. У Повітряних силах ЗСУ заперечили ці заяви, наголосивши, що авіаційні комплекси F-16 допоможуть відігнати російську авіацію подалі й прикрити з повітря українські наземні війська.

Про це розповів речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону «Єдині новини», передає Укрінформ.

«Я б хотів посперечатися з усіма критиками цього питання щодо літаків. Змінять хід війни літаки і дуже серйозно змінять», - наголосив він.

Речник зауважив, що «питання в тому, щоб це не були літаки, чиї тактико-технічні характеристики були б значно слабшими за російські», адже Україні потрібні літаки сучасні, які зможуть завоювати перевагу у повітрі над ворогом.

Ігнат пояснив, що літаки F-16 в певній модифікації, які потребують українські Повітряні сили, можуть завдавати ударів по наземних, надводних та повітряних цілях, захистити державу всередині від ракет та дронів.

Читайте також: У Пентагоні розповіли про навчання українських пілотів на F-16

«Я думаю, що такі авіаційні комплекси, а багатоцільовий літак - це саме авіаційний комплекс, бо вирішує ряд завдань, зможуть суттєво вплинути на хід війни… За допомогою авіаційних комплексів, таких як F-16, ми зможемо відігнати російську авіацію подалі і прикрити з повітря наші наземні війська», - резюмував речник Повітряних сил.

Як повідомлялося, міністр оборони Естонії Ханно Певкур заявив, що літаки, які незабаром може отримати Україна, не змінять хід бойових дій. На його думку, Україні необхідно зосередитись на боєприпасах, зокрема, далекобійних ракетах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-