У межах програми DEEP за стандартами НАТО пройшли підготовку понад 12 тисяч українців

У межах програми DEEP за стандартами НАТО пройшли підготовку понад 12 тисяч українців

Укрінформ
Більш як 12 тисяч українських військовослужбовців і викладачів пройшли підготовку та підвищення кваліфікації у межах програми НАТО “Удосконалення військової освіти” (DEEP).

Як передає Укрінформ, про це перший заступник міністра оборони генерал-лейтенант Олександр Павлюк повідомив у Фейсбуці.

“У рамках роботи в штаб-квартирі НАТО провів зустріч з директором програми DEEP Маріушем Солісом. Програма DEEP є потужним інструментом, який вже понад 10 років допомагає Україні удосконалювати та підвищувати сумісність нашої освіти з Альянсом. Проведено близько 1000 заходів. Більше 12 тисяч військовослужбовців та викладачів у межах DEEP пройшли підготовку та підвищення кваліфікації”, - зазначив Павлюк.

Він підкреслив, що попри повномасштабну збройну агресію РФ проти України, одним із основних пріоритетів Міністерства оборони залишається розвиток військової освіти, зокрема системи підготовки професійного сержантського складу.

Якщо у 2022 році було реалізовано близько 100 заходів за участі 965 представників ЗСУ, то нині – вже 169 заходів і майже 1700 учасників.

“Мова йде про підготовку науково-педагогічних працівників, інструкторів та інших фахівців як для викладання процедур планування та ухвалення рішень за стандартами НАТО (TLP, MDMP, OPP), так і в частині посилення мовних спроможностей”, - зазначив перший заступник міністра оборони.

Читайте також: Атлантична рада закликає Байдена розпочати процес вступу України до НАТО

Крім того, він поінформував, що триває підготовка військовослужбовців на курсах командирів та інструкторів сержантського складу.

Павлюк відзначив, що за сприяння програми DEEP розроблено ряд базових документів щодо змін у вищій військовій освіті. Зокрема, Дорожня карта вдосконалення мовної підготовки у Збройних силах України, а також Концепція трансформації системи військової освіти.

“На шляху реалізації амбітних планів нам знадобиться допомога іноземних радників, експертів НАТО та програми DEEP. З цією метою цього року розроблена “Візія системи “патронажу” держав-членів НАТО над військовими навчальними закладами в системі Міністерства оборони України”. Задача - інтеграція системи військової освіти України в європейський військовий-освітній простір шляхом впровадження архітектури всеохоплюючого навчання”, - написав генерал-лейтенант.

Під час зустрічі перший заступник міністра оборони висловив сподівання, що програма DEEP також долучиться до реалізації Візії та надасть необхідне сприяння розвитку цієї ініціативи.

Читайте також: Франція має намір цьогоріч підготувати 7000 українських військових - ЗМІ

Як повідомлялося, програму НАТО “Удосконалення військової освіти” (Defence Education Enhancement Program – DEEP) розпочато у 2007 році.

Вона об’єднує професорсько-викладацький склад навчальних закладів у країнах-членах НАТО, таких інституцій, як Центр досліджень з питань європейської безпеки імені Дж. Маршалла, Бюро міжнародної мовної координації, Оборонний коледж НАТО та школа НАТО в Обераммергау з колегами з країн-партнерів.

Метою Програми є підтримка реформування системи військової освіти відповідно до стандартів НАТО. Україна бере участь в реалізації програми з 2012 року.

З 2015 року окремим напрямом діяльності Програми є допомога Україні в удосконаленні системи підготовки сержантського складу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-