Зеленський і Трюдо обговорили посилення української ППО

Зеленський і Трюдо обговорили посилення української ППО

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський під час телефонної розмови з прем’єр-міністром Канади Джастіном Трюдо обговорив посилення української системи ППО.

Як передає Укрінформ, про це Володимир Зеленський повідомив у Телеграмі.

“Під час розмови подякував Джастіну Трюдо за оборонну й фінансову підтримку з боку Канади. Багаторічна канадська програма допомоги є надзвичайно важливим сигналом для світу щодо неослабної підтримки України до її перемоги. Обговорили ситуацію на полі бою, подальшу оборонну співпрацю з акцентом на посилення української системи ППО, а також збільшення спроможностей мобільних вогневих груп для боротьби з БпЛА”, - зазначив Президент.

Він подякував Трюдо за новий пакет санкцій проти РФ та за ініціативу щодо створення міжнародної коаліції для повернення українських дітей, викрадених Росією. Співрозмовники обговорили спільні кроки для реалізації цієї ініціативи.

Читайте також: Канада гарантуватиме довгострокову підтримку України - Трюдо

Також Зеленський висловив вдячність прем’єру Канади за рішення допомогти Україні у фінансуванні другої черги будівництва музею Голодомору-геноциду.

Крім того, Трюдо і Зеленський обмінялися думками щодо ситуації на Близькому Сході.

Як повідомляв Укрінформ, Володимир Зеленський вважає, що Україна не може дозволити собі слабкість погодитися на замороження конфлікту з Росією, оскільки це означатиме, що у майбутньому доведеться воювати нинішнім дітям.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-