Міноборони і Європейський фонд миру проведуть моніторинг обліку отриманої зброї та майна

Міноборони і Європейський фонд миру проведуть моніторинг обліку отриманої зброї та майна

Укрінформ
Міністерство оборони України надає місії Європейського фонду миру підтримку щодо моніторингу обліку наданої допомоги від країн Європейського Союзу, зокрема озброєння, військової техніки та військового майна.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство оборони України.

Представники Міноборони і делегація моніторингової місії Європейського фонду миру (European Peace Facility) обговорили проведення моніторингу обліку наданої допомоги від країн ЄС.

Фахівці Міноборони поінформували іноземних колег про порядок обліку отриманого від країн ЄС майна та висловили готовність надати всебічну підтримку в організації його перевірки.

Читайте також: Харчі для ЗСУ: у Міноборони розповіли про завершення торгів

Представники фонду висловили задоволення відкритістю української сторони, готовністю до співпраці, а також зазначили, що така прозорість позитивно впливає на рішення країн ЄС продовжувати надавати військову допомогу Україні. Крім того, це дозволяє активно і змістовно протидіяти пропаганді та фейковим звинуваченням щодо так званої "незаконної передачі Україною зброї в треті руки".

Загальний обсяг військової допомоги Україні від країн ЄС з початку повномасштабної російської агресії оцінюється орієнтовно у 27 млрд євро, з них кошти, надані в рамках EPF, становлять 5,6 млрд євро.

Як повідомляв Укрінформ, за словами міністра оборони Естонії Ханно Певкура, створення оборонного фонду для України відповідає інтересам усього Євросоюзу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-