На Бахмутському напрямку ворог концентрує штурмові дії у районі Кліщіївки та Андріївки - військові

На Бахмутському напрямку ворог концентрує штурмові дії у районі Кліщіївки та Андріївки - військові

Укрінформ
На Бахмутському напрямку ворог сконцентрував штурмові дії в районі Кліщіївки та Андріївки та переважно використовує піхоту.

Про це пресофіцер 3-ї окремої штурмової бригади (3 ОШБр) Олександр Бородін сказав в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Зараз ворог сконцентрував штурмові дії на правому фланзі в районі Кліщіївки та Андріївки. Можна констатувати, що за останню добу було близько 15 спроб штурмових дій. Я вже не кажу про артилерію, авіацію і БПЛА. Це суто піхота штурмує. Це складно", - зазначив Бородін.

Читайте також: Російські командири відправляють наркоманів та алкоголіків до штурмових загонів - розвідка Британії

За його словами, в районі Бахмута ворог здебільшого ворог проводить щільні піхотні наступи, тоді як біля Авдіївки - застосовує багато бронетехніки. "У якийсь момент, коли вони вважають за потрібне, можливо, думають, що ми втомилися, пускають піхоту. Це не є суперпрофесіонали чи контрактники, це здебільшого така “солянка” з мобілізованих, іноді трапляються контрактники. Піхота здебільшого нічого не добивається і відходить назад - це все повторюється. Іноді, коли піхота підходить ближче, доводиться вступати в дуже сильні бої на рівні 50-100 метрів", - сказав військовий.

Пресофіцер 3-ї окремої штурмової бригади зазначив, що успіхів у російських загарбників немає. ”Це вже можна трохи назвати і позиційною війною на виснаження”, - вважає він.

За словами пресофіцера, погодні умови також впливають на ситуацію на полі бою. Складніше ворогу, адже завжди той, хто наступає, зіштовхується з більшими труднощами, ніж той, хто в обороні. Хоча українським захисникам також нелегко, додав він.

Читайте також: На Таврійському ворог формує зведені підрозділи зі своїх розбитих частин - Сили оборони

Як повідомлялося, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 14 листопада 2023 року ліквідували близько 313 тисяч 470 російських загарбників, зокрема 920 - за останню добу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-